Chris Froome

Într-un interviu acordat ieri celor de la BBC în cantonamentul echipei Sky din Mallorca, Chris Froome s-a apărat spunând că știe foarte bine regulile și nu ar fi permis niciodată o cantitate atât de mare de Salbutamol să ajungă în organismul său.

„Înțeleg că această veste vine ca un mare șoc pentru oameni, însă sunt sigur că nu am încălcat nici o regulă”, a declarat Froome vizibil emoționat.

„Pot înțelege reacțiile fanilor, mai ales privind istoria acestui sport. Acesta nu este un test pozitiv. Ciclismul de azi vine după o perioadă neagră și am încercat de-a lungul carierei mele să demonstrez prin toate mijloacele că acest sport s-a schimbat”.

Într-un test efectuat după etapa a 18-a din Turul Spaniei, lui Froome i-a fost găsită o cantitate dublă de Salbutamol față de cea permisă de WADA. Ce e și mai interesant și ridică câteva semne serioase de întrebare este faptul că sportivul și cei de la Sky au fost informați încă din luna septembrie despre aceste valori anormale, iar în toată această perioadă aceștia au acționat de parcă nimic nu s-ar fi întâmplat, anunțând cu mare fast participarea lui Froome în Turul Italiei 2018.

„În ultimii 10 ani m-am confruntat cu astmul și cunosc foarte bine regulile. Știu precis care sunt limitele și nu am trecut niciodată de ele. Am o rutină foarte clară în ceea ce privește folosirea inhalatorului și numărul de pufuri la fiecare utilizare. Am oferit toate informațiile necesare celor de la UCI pentru a rezolva această problemă”.

Va fi foarte interesant cum se va sfârși acest caz, istoria suspendărilor sportivilor ce au fost depistați cu valori prea mari de Salbutamol nefiind foarte clară, în condițiile în care au existat cicliști care nu au fost deloc suspendați, rutieri care au primit 2-9 luni sau chiar 2 ani.

2 COMENTARII

  1. Prima reactie a tuturor este sa nege.
    Froome spune ca nu ar fi permis o cantitate asa de mare in organismul sau…
    Totusi, asa a aparut la teste.
    Ce sa intelegem de aici?!

  2. Extraordinar! Săracul! Cât de mult a încercat să ne demonstreze că acest sport s-a schimbat! Şi nu i-a reuşit. Nu i-a reuşit băi frate. Nu i-a reuşit şi basta! Tocmai el nu a reuşit să ne demonstreze că cicliştii nu se mai dopează, el, care a fost descoperit cu de două ori cantitatea de salbutamol în corp faţă de doza admisă. Şi să-l credem pe cuvânt că acesta nu este un test pozitiv. Pffuuui, cât de cruzi putem fi că nu-l credem…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.