froome leMond

Într-un interviu acordat publicației The Times, Greg LeMond spune că scuza pe care cei de la Sky au livrat-o presei în cazul Chris Froome este de-a dreptul ridicolă și că cvadruplul câștigător al Turului Franței ar trebui suspendat.

“Afirmația că salbutamolul nu îmbunătățește performanțele sportivilor este adevărată numai în cazul în care acesta e folosit conform prescripției. Administrat pe cale orală sau prin injecții acesta acționează ca un steorid anabolizant, la fel ca și clenbuterolul, substanța cu care a fost depistat Alberto Contador”, spune LeMond.

“Este responsabilitatea sportivului să urmeze regulile. Este treaba lui Chris Froome să fie atent la ce ajunge în organismul său. Este singurul responsabil. Plutonul se bazează pe aplicarea regulilor în mod imparțial. Dacă nu folosim aceleași reguli pentru toți, sportul va fi compromis”.

Se pare că cei de la Sky își pregătesc o apărare construită în jurul metabolismului de eliminare al salbutamolului, ce poate fi diferit de la persoană la persoană și influențat de mai mulți factori.

“Aceasta este cea mai ridicolă scuză pe care am auzit-o vreodată”, a reacționat LeMond. “Valoarea anormală de salbutamol trebuie analizată în întregul context. Comentariile lui Shane Sutton, care a admis că Sky împinge lucrurile până la limita regulamentului, datele pierdute, pachetul misterios [primit de Wiggins în Dauphine 2011]”.

“Nu am încredere în Dave Brailsford. E foarte secretos, evită răspunsurile clare, și din ce aud și văd, echipa aceasta nu e atât de ‘științifică’ precum pretind ei. După cum istoria ne-a mai arătat, când lucrurile sunt prea bune ca să fie adevărate, de obicei așa și este”.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.