La 106 ani, Robert Marchand a decis să se retragă din activitate și nu va mai avea nici o tentativă de îmbunătățire a recordului orei la categoria de vârstă +105 ani.

Anul trecut, francezul a pedalat 22,547km într-o oră pe velodromul Saint-Quentin-en-Yvelines din Paris, atrăgând atenția întregii lumi cu performanța sa uluitoare. Marchand a fost de altfel primul ciclist din lume care a avut o astfel de tentativă la o vârstă de peste 105 ani, pentru el fiind creată de altfel și categoria +105.

„Doctorul său i-a recomandat să nu mai facă aceste eforturi uriașe”, a declarat unul dintre prietenii longevivului ciclist. Cu toate acestea, Marchand pedalează încă acasă pe o bicicletă staționară.

În 2014, Robert Marchand stabilea un nou record al orei la categoria +100 ani, pedalând peste 26km.

Francezul, născut în Amiens, în 1911, a lucrat de-a lungul vieții în mai multe domenii, fiind pompier, fermier și vânzător de vinuri. În plus, Marchand este un fost campion național la gimnastică, dar și fost boxer.

Acesta a explicat că ‘secretul’ vivacității sale stă în exercițiile pe care le face zilnic, dar și în alimentația compusă în mare parte din fructe și legume.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.