La 106 ani, Robert Marchand a decis să se retragă din activitate și nu va mai avea nici o tentativă de îmbunătățire a recordului orei la categoria de vârstă +105 ani.

Anul trecut, francezul a pedalat 22,547km într-o oră pe velodromul Saint-Quentin-en-Yvelines din Paris, atrăgând atenția întregii lumi cu performanța sa uluitoare. Marchand a fost de altfel primul ciclist din lume care a avut o astfel de tentativă la o vârstă de peste 105 ani, pentru el fiind creată de altfel și categoria +105.

“Doctorul său i-a recomandat să nu mai facă aceste eforturi uriașe”, a declarat unul dintre prietenii longevivului ciclist. Cu toate acestea, Marchand pedalează încă acasă pe o bicicletă staționară.

În 2014, Robert Marchand stabilea un nou record al orei la categoria +100 ani, pedalând peste 26km.

Francezul, născut în Amiens, în 1911, a lucrat de-a lungul vieții în mai multe domenii, fiind pompier, fermier și vânzător de vinuri. În plus, Marchand este un fost campion național la gimnastică, dar și fost boxer.

Acesta a explicat că ‘secretul’ vivacității sale stă în exercițiile pe care le face zilnic, dar și în alimentația compusă în mare parte din fructe și legume.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.