MSTina Focus

La începutul lunii, ciclism.ro vă furniza primele informații despre noua echipă continentală MsTina-Focus, cu care au semnat contracte câțiva dintre cei mai promițători tineri cicliști români.

Am stat de vorbă cu Emil Dima, unul dintre inițiatorii proiectului româno-italian, pentru a afla mai multe detalii despre noua formație ce va fi condusă de fostul ciclist italian Stefano Giuliani, ce a lucrat la Nippo-Vini Fantini și cu Eduard Grosu.

“Prima cursă s-ar putea să o avem chiar luna aceasta în Asia. Acum suntem în cantonament în Pescara și facem pregătirea de presezon cu șase români și șase italieni. Avem în calendar foarte multe competiții atât în Europa, cât și în Asia. Cred că în luna martie o să avem prezentarea oficială și în România”, ne-a spus Emil Dima.

Vă reamintim că din noua echipă fac parte câțiva rutieri cu o vastă experiență în plutonul profesionist, printre care Federico Zurlo, Pier Paolo De Negri, Nicolas Marini sau Giacomo Berlato.

“Acum, la început, antrenamentele sunt puțin mai dificile cu ei, dar cu timpul o să creștem și noi. Principala problemă a fost vremea din România care nu ne-a permis să facem foarte mulți kilometri în iarnă”.

Deși s-a vehiculat chiar în presa italiană că în proiect ar fi fost implicat și Ministerul Tineretului și Sportului din țara noastră, Emil Dima spune că acest lucru nu este adevărat, o veste îmbucurătoare dacă ne gândim la frecventele schimbări de cadre de prin guvernul României.

“Federația și domnul Novak ne-au ajutat cu toate documentele necesare și cu tot ce a depins de ei. Și în presa italiană a apărut o poză cu Stefano alături de domnul ministru și s-a vorbit despre asta”.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.