Aflat în continuare în centrul unui scandal mediatic după problemele cu nivelul ridicat al Salbutamolului depistat în Turul Spaniei, Chris Froome își continuă nestingherit antrenamentele dure în Africa.

Britanicul și-a uploadat cel mai recent antrenament pe Strava. Astfel, cvadruplul câștigător al Turului Franței și campionul en titre din Vuelta, a parcurs un traseu de 271.65 kilometri în Africa de Sud.

El și-a denumit traseul “Empty the tank”. Amănuntele cu adevărat impresionante vin însă din statisticile sesiunii de antrenament. Froome a parcurs traseul de 271.65 kilometri în puțin mai mult de șase ore, la o temperatură de 23.8 grade Celsius și cu o viteză medie impresionantă de 44.8km/h și o viteză maximă de 89.6 km/h.

De asemenea, Chris Froome a avut parte la acest antrenament și de niște cățărări foarte dificile, britanicul înregistrând o elevație de aproape 3500 de metri pe parcursul acestei sesiuni.

Chris Froome a revenit pe Strava la sfârșitul anului trecut. El se află de peste o lună în Africa de Sud, acolo unde, se antrenează pentru noul sezon competiționale. Aproape toate antrenamentele sale pot fi urmărite pe Strava, el cumulând un total de 4500 de km în ultima lună.

În vârstă de 32 de ani, Froome este deținătorul titlurilor atât în Turul Franței, cât și în Turul Spaniei. Prin această dublă reușită din 2017, el a devenit primul ciclist de la Bernard Hinault în 1978 care obține victoria în aceste două mari tururi în același sezon competițional.

Dacă Chris Froome va scăpa de suspendarea pentru cantitatea neregulamentară de Salbutamol depistată în Turul Spaniei, el va participa în Turul Italiei, acolo unde, va încerca să devină cel de-al șaptelea ciclist din istorie care își adjudecă minim o victorie în clasamentul general al celor trei mari tururi. Totodată, Chris Froome vizează dubla Giro-Le Tour, la douăzeci de ani distanță după ultima reușită de acest fel semnată de regretatul Marco Pantani.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.