Prima întrecere majoră europeană a sezonului a debutat astăzi, cu un line-up stelar. Pe lângă Alejandro Valverde, proaspăt revenit în activitate după o pauză de peste jumătate de an, am mai întâlnit și nume precum David de la Cruz, Diego Rosa sau Gianni Moscon, toți aflați în cadrul aceleiași echipe, Team Sky.

Încă din prima parte a zilei au existat încercări de a ataca. O evadare s-a format la un moment dat, dar, profilul etapei dedicat eminamente sprinterilor a fost mult prea atractiv pentru echipele acestora pentru a rata o asemenea oportunitate.

În cele din urmă, după 191.4 kilometri, s-a ajuns la mult preconizatul sprint masiv. Danny van Poppel a dominat sprintul și și-a adjudecat victoria de etapă într-o manieră categorică. Alături de olandez i-am mai regăsit pe podium și pe Luka Mezgec și Jurgen Roelandts.

Daniel McLay și Hugo Hofstetter au completat topul primilor cinci clasați la finish-ul de la Peniscola. În primii cicliști ai zilei, i-am mai regăsit, în ordine, pe Clement Venturini, Michal Kwiatkowski, Oliver Naessen, Marco Canola și Angelo Tulik.

Volta a Comunitat Valenciana va continua mâine cu etapa a doua, programată să se desfășoare între localitățile Betera și Albuixech, pe o distanță de 153.9 kilometri.

 

 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.