În această după-amiază, a fost anunțat public evenimentul ciclistic Pantani Gran Fondo. Proiectul inițiat de apropiații regretatului Marco Pantani are rolul simbolic de a comemora 20 de ani de la dubla legendară a Piratului.

În 1998, Marco Pantani a câștigat atât Turul Italiei, cât și Turul Franței, fiind ultimul ciclist care a reușit această performanță până la momentul actual. De cealaltă parte, Lance Armstrong a câștigat Turul Franței de șapte ori consecutiv, între 1999 și 2005. Din păcate pentru texan, recunoașterea acuzațiilor referitoare la dopaj, l-au lăsat fără titlurile adjudecate în Marea Buclă.

Lance Armstrong nu va fi la prima apariție mediatică majoră de după retragerea victoriilor din Turul Franței. El va ține un speech înainte de startul Turului Flandrei în această primăvară. Decizia organizatorilor clasicei monument din Belgia a fost îndelung contestată de David Lapartient, proaspătul președinte ales al UCI.

Marco Pantani a încetat din viață în februarie 2004 în circumstanțe foarte suspecte. După aproape un deceniu și jumătate de cercetări, procesul referitor la moartea legendarului ciclist italian a fost închis anul trecut.

Marco Pantani și Lance Armstrong s-au întâlnit foarte rar în cariera lor în aceleași curse. Cu toate acestea, duelul purtat pe Mont Ventoux între cei doi în 2000 rămâne și acum în memoria colectivă a fanilor ciclismului. La finele acelei etape, Marco Pantani a câștigat, în timp ce, Lance Armstrong l-a secondat.

Evenimentul Pantani Gran Fondo va avea loc în perioada 31 august – 2 septembrie. Organizatorii speră să aducă la startul acestui memorial și alte nume grele precum Bradley Wiggins sau Alberto Contador.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.