Participant anul trecut în ambele competiții majore, Thibaut Pinot și-a stabilit obiective îndrăznețe pentru Turul Italiei și Turul Franței. Astfel, ciclistul francez component al formației FDJ țintește victoria în clasamentul general al ambelor mari tururi.

Pentru a ataca cele două mari tururi, Pinot și-a modificat substanțial programul din debutul sezonului. Francezul a încercat fără prea mult succes să facă aceleași performanțe și în 2017. În Turul Italiei, el a ratat podiumul la mustață, clasându-se pe locul patru, în timp ce, în Marea Buclă, a abandonat pentru al doilea an la rând.

De-a lungul carierei sale, rutierul în vârstă de 27 de ani are o clasare pe podiumul Turului Franței din 2014, atunci când, a încheiat pe locul al treilea. Tot la acea ediție, Pinot și-a adjudecat tricoul alb destinat celui mai bine clasat tânăr sub 25 de ani.

Dacă Thibaut Pinot își va îndeplini obiectivul, el va deveni cel de-al treilea ciclist din Hexagon care va face această dublă istorică. Jacques Anquetil s-a impus în Giro și Le Tour în 1964, în timp ce, Bernard Hinault a repetat performanța predecesorului său în două rânduri, în 1982 și 1985.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.