Noul sezon din World Tour a debutat cu prilejul primei etape din Tour Down Under. În condiții meteorologice superbe și ideale pentru ciclism, plutonul angrenat în această competiție a luat startul festiv din Port Adelaide.

Cu o distanță de doar 145 de kilometri, profilul etapei anunța un sprint masiv. Primul care s-a aventurat într-o evadare a fost Will Clarke. Eroul local a câștigat ambele sprinturi intermediare ale zilei din postura de evadator, însă, cu doar zece kilometri rămași înainte de final, efortul său a fost înnăbușitde plutonul ce gonea furibund către un sprint masiv.

Așa cum pronostica mai toată lumea înaintea etapei, a fost sprint masiv. Ca de obicei, au existat și incidente, dar, în linii mari, favoriții la victorie au scăpat teferi și nevătămați.

Andre Greipel s-a impus după un aplomb de final senzațional. Germanul a fost urmat de Caleb Ewan și de surpriza zilei, Will Clarke. Australianul a reușit, în mod nesperat să rămână în cărți pentru un rezultat bun și a impresionat prin clasarea pe ultima treaptă a podiumului.

Peter Sagan nu a fost pe fază la sprintul final și a fost nevoit să se mulțumească doar cu locul al patrulea. În spatele său, Nicholas Dlamini, Nathan Haas, Jhonatan Restrepo, Elia Viviani, Simone Consoni și Phil Bauhaus au completat topul primilor zece clasați ai zilei.

Întrucât aceasta a fost prima etapă din Tour Down Under, clasamentul general este identic cu clasamentul zilei. Astfel, Andre Greipel va îmbrăca mâine tricoul portocaliu destinat liderului la general.

Tour Down Under continuă mâine cu etapa a doua care va avea loc între localitățile Unley și Sterlin, pe o distanță de 148.6 kilometri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.