Etapa a doua a Turului Comunității Valenciene a debutat la prânz în localitatea Betera. Pe o distanță de 153.9 de kilometri și cu porțiuni parcurse și în Vuelta de anul trecut, cicliștii angrenați în această competiție aveau de-a face și cu primele cățărări cu adevărat serioase.

Prima parte a zilei a avut o mică evadare, dar, după ce s-a ajuns pe pantele abrupte ale ultimei cățărări a zilei, acest efort s-a destrămat imediat. Din fericire, din grupetto-ul rămas în urmărirea lor, au urmat alte atacuri.

Alejandro Valverde și Jakob Fuglsang au animat finalul etapei. Valverde a tras primul glonț, iar cu circa 35 de kilometri înainte de final, murcianul a atacat. Danezul i s-a alăturat imediat, iar după o bună bucată de timp, Luis Leon Sanchez a venit și el pe urmele celor doi.

Efortul celor trei a fost unul susținut și în cele din urmă, au ajuns cu bine la final. Cu toate încercările celor doi coechipieri de la Astana, Alejandro Valverde a fost marele învingător al zilei și a preluat astfel și tricoul de lider al clasamentului general.

Luis Leon Sanchez și Jakob Fuglsang au completat podiumul zilei. Cei doi rutieri de la Astana au fost urmați de plutonul furibund condus de Team Sky. Gianni Visconti a fost the best of the rest și a sosit pe patru, în timp ce, Greg van Avermaet a completat topul primilor cinci clasați. Între primii zece clasați, i-am mai regăsit, în ordine, pe Merhawi Kudus, Pello Bilbao, Alexis Vuillermoz, Ben Hermans și Adam Yates.

Așa cum am precizat și mai sus, Alejandro Valverde este noul lider al clasamentului general. El este urmat de Luis Leon Sanchez și Jakob Fuglsang, în timp ce, Wout Poels și Diego Rosa completează topul primilor cinci clasați.

Turul Comunității Valenciene va continua mâine cu etapa a treia care va programa un contratimp pe echipe desfășurat între localitățile Benitatxell și Calpe, pe o distanță de 23 de kilometri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.