Alejandro Valverde

Alejandro Valverde, la fel de bun și după accidentare

Alejandro Valverde a oferit răspunsul pe care și el îl căuta după accidentarea urâtă din prima etapă a Turului Franței 2017, demonstrând în Turul Comunității Valenciene că este cel puțin la fel de puternic ca înaintea accidentului.

Liderul echipei Movistar nu a avut nici o problemă în a se impune pentru a treia oară în carieră în ierarhia generală a competiției spaniole, un nou record pentru această cursă resuscitată în 2016 după 8 ani de absență.

Valverde a câștigat etapele 2 și 4 în drumul spre succesul final, fiind urmat în clasamentul general de cicliștii Astanei, Luis Leon Sanchez și Jakob Fuglsang. Jurgen Roelandts (BMC) s-a impus în ultima etapă, învingându-l în mod surprinzător pe Danny Van Poppel (LottoNl-Jumbo).

Clasamentul general final:

1 Alejandro Valverde (Movistar)

16:14:53

2 Luis Leon Sanchez (Astana)

+14”

3 Jakob Fuglsang (Astana)

+26”

4 Adam Yates (Mitchelton-Scott)

,,

5 Jesus Herrada (Cofidis)

+48”

6 Primoz Roglic (LottoNL-Jumbo)

+49”

7 Pello Bilbao (Astana)

+54”

8 Roman Kreuziger (Mitchelton-Scott)

+57”

9 Kilian Frankiny (BMC)

+01’03”

10 Ben Hermans (Israel Cycling Academy)

+01’09”

 

Wout Van Aert reușește tripla la Campionatele Mondiale de Ciclocros

Marea rivalitate dintre Wout Van Aert și Mathieu Van Der Poel a fost tranșată din nou de belgian la Campionatele Mondiale de Ciclocros, disputate anul acesta la Valkenburg, Olanda.

Wout Van Aert

Van Aert a scăpat repede de Van Der Poel, lăsându-l în urmă pe olandez încă din al doilea tur și extinzându-și avansul până la finalul cursei. Michael Vanthourenhout a obținut locul secund și medalia de argint, în timp ce Van Der Poel a prins doar ultima treaptă a podiumului.

Tot echipa Belgiei s-a impus și în cursa feminină, acolo unde Sanne Cant le-a învins pe Katherine Compton (S.U.A) și Lucinda Brand (Olanda).

Tony Gallopin câștigă Étoile de Bessèges 

După trei clasări consecutive pe locul secund la ultimele trei ediții, Tony Gallopin, de sezonul acesta în echipamentul echipei AG2R La Mondiale, a reușit să se impună în Étoile de Bessèges.

Francezul a fost cel mai puternic în contratimpul individual din ultima etapă, probă ce a decis de altfel și clasamentul general. Până la ziua decisivă de duminică, sprinterii își împărțiseră victoriile de etapă, marele perdant fiind Bryan Coquard, care nu a reușit nici un succes alături de nou sa echipă Vital Concept.

Clasamentul general final:

1 Tony Gallopin (AG2R La Mondiale)

15:03:19

2 Christophe Laporte (Cofidis)

+15”

3 Yoann Paillot (St Michel-Auber 93)

+20”

4 Sylvain Chavanel (Direct Energie)

+22”

5 Jonathan Hivert (Direct Energie)

+26”

6 Lilian Calmejane (Direct Energie)

+29”

7 Alexis Gougeard (AG2R La Mondiale)

+34”

8 Sean De Bie (Veranda’s Willems Crelan)

+35”

9 Marc Sarreau (FDJ)

,,

10 Johan Le Bon (Vital Concept)

+44”

 

Henao și Bernal, campionii naționali ai Columbiei pe șosea

Tot în acest weekend s-au disputat și Campionatele Naționale ale Columbiei. Egan Bernal a câștigat titlul la contratimp, în timp ce coechipierul său de la Team Sky, Sergio Henao, și-a a apărat cu succes tricoul de campion național în proba de fond.

În cursa disputată în Medellin, Henao a făcut parte dintr-o evadare de succes, încheind cursa cu un avantaj de peste 1 minut în fața unui grup din care făceau parte Rigoberto Uran, Miguel Angel Lopez sau Darwin Atapuma.

Esteban Chaves începe sezonul cu o victorie în Australia

Sezonul australian de curse s-a încheiat ieri, odată cu ultima rundă din Herald Sun Tour. Esteban Chaves și-a apărat cu succes primul loc, obținut după victoria clară din etapa regină în care a atacat cu peste 15km înainte de finalul de pe Lake Mountain.

De altfel, Mitchelton-Scott a ocupat la final toate cele trei poziții ale podiumului prin Chaves, Cameron Meyer și Damien Howson.

Pentru Chaves urmează Paris-Nice și Turul Cataluniei în luna martie, în drumul spre marele obiectiv al sezonului, Turul Italiei.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.