După excelentul rezultat de ieri obținut în prologul desfășurat la Castellet, Eduard Grosu ataca prima etapă din Tour de La Provence cu șanse solide la un rezultat notabil, mai ales că profilul cursei îi era favorabil.

Startul zilei s-a dat la Aubagne, iar cicliștii angrenați în prestigioasa competiția franceză au avut de parcurs 157 de kilometri către un final la Istres ce anunța un prim sprint masiv.

Eduard Grosu a fost în mijlocul evenimentelor. Dovada elocventă a fost clasarea excelentă pe locul secund. Victorios a fost Christophe Laporte de la Cofidis-Solutions Credit, în timp ce Pierre Barbier a completat podiumul zilei. Printre primii cinci clasați i-am mai regăsit și pe Rudy Barbier și Lilian Calmejane.

În clasamentul general al competiției, Eduard Grosu a urcat pe locul al 26-lea. În ierarhia tricoului verde dedicat sprinterilor, rutierul echipei Nippo-Vini Fantini ocupă locul secund, cu un total de 20 de puncte.

Tour de la Provence continuă mâine cu etapa a doua care urmează să se desfășoare între La Ciotat și Col de l’Espigoulier, pe o distanță de 144.5 kilometri.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.