Luis Leon Sanchez

Luis Leon Sanchez își trece în cont primul succes în Turul Murciei

Ediția cu numărul 38 a Turului Murciei a fost o afacere între localnici în final. După ce au reușit să anihileze o evadare puternică, din care făceau parte rutieri precum Philippe Gilbert, Bob Jungels sau Matteo Trentin, murcienii Alejandro Valverde și Luis Leon Sanchez s-au desprins pe final în fruntea cursei și nu au mai fost văzuți de restul cicliștilor până la linia de sosire.

Buni prieteni, Sanchez și Valverde au colaborat impecabil în lunga lor acțiune, iar avansul lor a crescut continuu. Rutierul Astanei a atacat în apropierea ultimului kilometru, în timp ce Valverde nu a depus prea mari eforturi pentru a-l urmări pe ciclistul ce a vea să obțină prima victorie în cursa sa de casă. Philippe Gilbert a completat podiumul zilei.

Elia Viviani, triumfal în Turul Dubaiului

Trecut în 2018 de la Sky la Quick-Step Floors, Elia Viviani demonstrează încă din debutul sezonului că poate fi un înlocuitor excelent pentru Marcel Kittel.

După succesul din Turul Down Under, italianul a obținut două victorii de etapă și generalul în Turul Dubaiului, într-o companie mult mai selectă decât cea din cursa australiană. Viviani s-a bătut în Turul Dubaiului cu sprinteri precum Mark Cavendish, Nacer Bouhanni, Marcel Kittel sau Dylan Groenewegen, fiind mult mai constant decât aceștia pe parcursul celor 5 runde.

Clasamentul general final:

1 Elia Viviani (Quick-Step Floors)

19:05:46

2 Magnus Cort (Astana)

+12”

3 Sonny Colbrelli (Bahrain-Merida)

+14”

4 Nathan Van Hooydonck (BMC)

+17”

5 Loic Vliegen (BMC)

+18”

6 Nacer Bouhanni (Cofidis)

,,

7 Timo Roosen (LottoNl-Jumbo)

+20”

8 Jean-Pierre Drucker (BMC)

+24”

9 Alexander Kristoff (UAE Team Emirates)

,,

10 Rick Zabel (Katusha-Alpecin)

,,

 

Alaphilippe câștigă primul final în cățărare din Colombia Oro y Paz

Columbia a intrat de anul acesta cu adevărat pe harta ciclismului de șosea care contează odată cu Colombia Oro y Paz, cursă ce a adus la start încă de la prima ediție multe echipe din WorldTour, precum și pe cei mai importanți cicliști columbieni.

Fernando Gaviria a dominat categoric primele trei etape, câștigând lejer toate finalurile rezervate sprinterilor. Situația s-a schimbat începând de vineri, când au intrat în scenă cățărătorii pe finalul de pe Alto Boqueron. Fără să aibă de înfruntat pante foarte dure, Julian Alaphilippe s-a impus cu lejeritate în fața lui Sergio Henao (Team Sky) și Nairo Quintana (Movistar), preluând astfel șefia ierarhiei generale de la coechipierul său, Gaviria.

Clasamentul etapei a 4-a:

1 Julian Alaphilippe (Quick-Step Floors)

3:17:36

2 Sergio Henao (Team Sky)

,,

3 Nairo Quintana (Movistar)

,,

4 Rigoberto Uran (EF Education First-Drapac)

+03”

5 Jhonatan Narvaez (Quick-Step Floors)

,,

6 Egan Bernal (Team Sky)

,,

7 Ivan Sosa (Androni-Sidermec-Bottecchia)

,,

8 Danny Osorio (Orgullo Paisa)

+08”

9 Diego Camargo (EPM)

,,

10 Aristobulo Cala (Bicicletas Strongman Colombia Coldeportes)

+11”

 

Accident rarisim pentru un ciclist australian pus la pământ de un cangur 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.