Înaintea etapei de astăzi din Ruta del Sol, Chris Froome a declarat că presa e de vină pentru escaladarea scandalului de dopaj. Britanicul a susținut încă o dată că proba neconformă de Salbutamol dată în Turul Spaniei a fost un accident nefericit.

Cazul lui Chris Froome a escaladat la finele lui 2017, atunci când două cotidiane din Franța și Marea Britanie au publicat dovezi privind doza dublă de Salbutamol pe care Froome a dat-o în etapa din Turul Spaniei.

UCI a deschis o anchetă preliminară și cel mai probabil acest caz va ajunge pe masa tribunalului anti doping al forumului suprem ciclistic. Actualmente, Froome poate participa nestingherit la orice competiție până când un verdict cert va fi dat în cazul său.

Christopher Froome a debutat în noua stagiune cu prilejul Turului Andaluziei. Alegerea sa de a lua startul la o competiție înainte ca un verdict cert să fie dat a fost intens criticată de foarte multe personalități din lumea ciclismului.

Britanicul a câștigat în 2017 atât Turul Franței, cât și Turul Spaniei, devenind primul om de la Bernard Hinault care se impune în același sezon competițional în ambele competiții. Francezul a realizat această performanță în 1978.

Dacă Froome va fi găsit vinovat, el riscă o pedeapsă între șase luni și un an și retragerea victoriei din Vuelta, dar și a medaliei de bronz adjudecată în proba de contratimp individual a campionatelor mondiale de șosea de la Bergen.

Turul Andaluziei continuă mâine cu etapa a 4-a. Chris Froome ocupă actualmente locul al șaptelea, la 28 de secunde în urma coechipierului său, Wout Poels.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.