După finalul incendiar de ieri, Ruta del Sol a continuat astăzi într-o atmosferă mult mai relaxată. Startul etapei s-a dat la Mancha Real, iar după o distanță de 165.1 kilometri, rutierii angrenați în Turul Andaluziei urmau să sosească la Herrar.

Profilul etapei era benefic sprinterilor și se preconiza un sprint masiv. În această situație, Eduard Grosu era unul dintre principalii pretendenți la victoria de etapă. Ziua a început în forță, iar ritmul plutonului a fost unul furibund. La acest fapt a contribuit și vântul foarte puternic care bătea din spate și care a mărit și viteza medie a rutierilor.

Cu toate că a existat o evadare de-a lungul zilei, pronosticul inițial s-a respectat. Sprintul nu a fost unul masiv, ci redus. Pe străzile din Herrera, un grup redus de sprinteri a rămas în față. În cele din urmă, Sacha Modolo și-a adjudecat victoria de etapă, în timp ce, Carlos Barbero și Nelson Andres Soto au completat podiumul zilei.

Edi Grosu a avut parte de un nou sprint în care s-a luptat cu protagoniștii principali. La inițierea sprintului, el era pe poziția a treia, dar, în cele din urmă, a fost nevoit să se mulțumească cu locul al șaptelea. Pentru sprinterul român, component al formației Nippo-Vini Fantini, acest rezultat este al doilea ca răsunet în acest debut de an, după locul secund adjudecat în prima etapă din Tour de La Provence.

În clasamentul general, Wout Poels continuă să conducă. Rutierul olandez, component al formației Sky, este urmat de Luis Leon Sanchez și Tim Wellens, în timp ce, Chris Froome ocupă doar locul al șaptelea și are un deficit de 28 de secunde de recuperat.

Ruta del Sol continuă mâine cu etapa a patra care se va desfășura între localitățile Sevilla și Alcala de los Gazules, pe o distanță de 191.2 kilometri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.