În ultimele săptămâni, Christopher Froome a fost în prim-planul lumii cicliste. Din păcate, marele campion britanic a ținut capul de afiș prin scandalul cu supradoza de Salbutamol depistată în ultima săptămână din Vuelta. Care e însă situația lui Froomey?

De la aflarea subiectului legat de Salbutamol, presa internațională a vuit. Au apărut fel de fel de titluri și articole, unele cu scrise parcă cu o răutate abisală, altele scrise la comanda unor artizani cu figuri triste de saltimbanci aflați în căutarea senzațional, însă prea puține care să prezinte situație în mod echitabil și obiectiv.

Așa cum a făcut fiecare mare campion al ciclismului, Froome și-a văzut de antrenamentele sale și a uluit publicul prin postările de pe Strava. Ce este de admirat este calmul cu care Chris Froome vede întreaga situație. Fără îndoială, comportamentul constant politicos al lui Froome este deja un trademark, dar să nu uităm de adversitatea situației și de presiunea extremă la care este supus liderul celor de la Team Sky.

În foarte multe cazuri similare, oamenii de rând clachează și ajung să comită chiar gesturi foarte regretabile. Chris Froome și-a păstrat intactă atitudinea de cyborg imperturbabil și calmul specific lui. Cu toate acestea, în timpul Turului Andaluziei a existat și un moment mai puțin fast, în care, Froome și-a arătat latura umană.

De altfel, pe tot parcursul competiției iberice, Froomey a arătat eminamente a muritor, după foarte multă vreme. Sigur, a fost și debutul sezonului, dar, cel văzut ca principal favorit la victoria în clasamentul general, a clacat aproape continuu și a încheiat Ruta del Sol pe un derizoriu loc zece, departe de ambițiile și planurile sale inițiale.

Mai mult, de-a lungul întrecerii spaniole, el a părut că joacă un soi de rol de locotenent pentru un foarte puternic Wout Poels. Cu toate acestea, în același stil imperturbabil și nonșalant, Froome s-a declarat mulțumit de participarea sa din Andaluzia. Să fie aceasta o declarație spusă din suflet sau doar o altă cacealma de tip Froome?

Contestatarii die hard și conspiraționiștii metafizicieni vor susține că Froome a mers intenționat cu mult peste ritmul pe care-l poate el exprima doar a-și acoperi mizeria de sub preș. Ei bine, se pare că nu e chiar așa. Sigur, după experiențele cu Armstrong și ceilalți băieți ultradopați, totul e posibil, mai ales că Team Sky e cea mai acuzată echipă din pluton de folosirea unor tactici murdare pentru câștigarea curselor la care participă.

În cele din urmă, nu ne rămâne decât să urmărim cu atenție progresul cazului de Salbutamol al lui Froome. Dacă se va dovedi că Froome a mințit în mod intenționat, el va pierde Vuelta și bronzul de la contratimpul individual de la Bergen. Cu siguranță, ar fi o lovitură de imagine dură pentru cel ce reprezintă referința actuală în materie de ciclism. Dacă va fi așa, mai avem doar o singură întrebare referitoare la tot tămbălăul acesta. Încotro, Christopher?

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.