macin mountain fun 2018

Măcin Mountain Fun va organiza în premieră anul acesta o categorie de concurs pentru e-bikes!

„Da, știm, puriștilor nu le place, unii vor alte tipuri de categorii doar “pentru că au și celelalte concursuri”, însă noi ne-am hotărât să mergem pe “inedit” anul acesta, iar după ce am intors ideea pe toate parțile i-am dat undă verde”, spun organizatorii.

„Astfel, prima categorie de e-bike dintr-un concurs de MTB românesc se va desfășura, cu voia e-bike-rilor și doar daca sunt minimum 5 la număr, la Măcin Mountain Fun 2018!
Categoria va avea clasamentul separat, va avea startul separat și se va desfășura pe traseul de amatori al evenimentului, sub formula OPEN (orice vârstă, orice sex, orice “capacitate cilindrică”). Ca regulă adaugată strict pentru ei, vor putea să folosească doar un acumulator/baterie în cursă”.

În S.U.A, unde a început trendul competițiilor e-bike cam cu 3 ani în urmă, segmentul a devenit destul de popular, cu curse speciale dedicate bicicletelor electrice, aranjate după puterea acumulatorilor și cu reguli speciale, iar de curând UCI a creat o categorie specială de curse pentru acest tip de biciclete.

„Nu putem să spunem că suntem fani e-bike, însă credem că avem mintea destul de deschisă să dăm posibilitatea celor cărora le place “motorașul electric” și boost-ul pe care acesta îl dă, să se bucure de un traseu marcat, asistență în caz de nevoie și să se distreze în competiție așa cum o facem noi, restul, pe clasicele MTB-uri. Le spunem “clasice”, însă dacă stăm să ne gândim mai bine, oare n-ar trebui să-i separăm pe cei cu bicicleta de carbon sub 10kg de cei cu aluminiu? Sau pe riderii de 50kg de cei de 100kg? Pe cei care folosesc suplimente nutritive de vegani ș.a.m.d.? Ați prins ideea”.

Mai multe detalii despre concurs găsiți aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.