Primul tur de o săptămână cu adevărat din World Tour e la câteva zile distanță de debut. Paris-Nice a rămas din punct vedere istoric primul reper cu adevărat important în vederea pregătirii Turului Franței din vară. Fără doar și poate, toate competițiile premergătoare Paris-Nice au avut importanța lor, dar, prima buclă franceză a anului va stabili câteva repere serioase.

Ediția din acest an nu face rabat de la tradiționala așezare cu opt etape. Dacă anul trecut, Alberto Contador a animat întregul deznodământ, anul acesta, spaniolul va participa doar din postura de comentator pentru Eurosport Spania. El Pistolero a aruncat publicul în delir în ultima etapă în 2017, când foarte puțini se mai așteptau la vreun atac de acel tip.

Tocmai această atitudine imprevizibilă va lipsi anul acesta. Cu siguranță, traseul dificil pus la cale de organizatori va cerne sita, dar, fără un animator de tip Alberto Contador, sarea și piperul vor condimenta competiția, dar nu la fel ca în vremurile în care madrilenul își punea întregul arsenal ofensiv la muncă.

Cea de-a 76 ediție a legendarei competiții din sudul Franței va porni la start pe 4 martie, cu startul la Chatou și finalul la Meudon. Rând pe rând, provincii și orașe importante din Franța vor fi străbătute de plutonul furibund. Fără îndoială, dacă facem abstracție de Nice, Saint Etienne e cel mai important reper al micii bucle din Hexagon.

Mai toate echipele participante la start vor alinia un line-up de zile mari, cea mai galonată echipă fiind, se pare, UAE Team Emirates, care, se va baza pe nume precum Kristoff, Dan Martin sau Rui Costa. Nici Quickstep sau Team Sky nu se lasă mai prejos, iar competiția franceză se anunță una cu adevărat interesantă.

Cu toate acestea, parcă lipsește ceva. Fără îndoială, absența unui show man de tip Contador își va spune cuvântul, dar, după retragerea sa, ciclismul și-a pierdut inima și latura umană care mai ținea pasul cu cyborgii robotizați și inexpresivi care nu transmit mai nimic publicului pasionat cu adevărat de ciclism. Până la urmă, ciclismul fără Alberto Contador va exista inevitabil, dar oare va mai  avea același farmec?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.