De câteva veri încoace așteptăm un rival pe măsură pentru roboticul Froomey. Nici Nibali, nici Contador și nici Quintana nu au găsit vreun leac pentru mirificul și eficientul trenuleț Sky care-și vâra nașul către cele mai înalte piscuri ale Hexagonului.

Cu toate acestea, în 2018, rețeta pare să se fi schimbat în mod dramatic. Pe parcursul zilei de astăzi, Tom Dumoulin și-a anunțat în mod oficial prezența atât în Giro, acolo unde merge să-și apere coroana câștigată cu mult sânge (și alte substanțe maronii), dar și în Turul Franței.

Ultima ocazie în care tânărul Dumoulin a bifat această prezență dublă în același sezon a fost în 2016. Atunci, batavul a câștigat etape în ambele mari tururi, dar, din varii motive s-a văzut nevoit să abandoneze. Prin urmare, nu am mai avut parte de nici un duel Froome versus Dumoulin.

De altfel, firile mai sentimentale ar putea afirma că această bătălie este mult mai mult decât o simplă rivalitate pe cale să se ivească. Froome reprezintă pentru unii, printre care trebuie să admit că și subsemnatul, tiparul cyborgului. Cu siguranță, Froomey nu e vreun psihopat sau sociopat de tip Armstrong, dar, fără îndoială, prin stilul său de pedalat foarte inovator, elimină emoția din procesul propriu-zis al pedalatului.

De cealaltă parte a monedei, Tom Dumoulin este tiparul omului cotidian, cu trăiri și emoții profunde. De foarte multe ori, a se vedea mai ales Vuelta din 2015, olandezul și-a pierdut capul de pe umeri, ori așa ceva e rarisim spre deloc văzut la Froome.

Dumoulin a fost cu adevărat un erou în Turul Italiei. Totodată, s-a văzut cu brio faptul că este un individ complexat de emoții uneori. Cea mai recentă escapadă emoțională a fost în ultima etapă din Abu Dhabi Tour. Totuși, într-o lume tot mai puțin emotivă și care se îndreaptă către tiparul expus prin ciclism de Froomey, ieșirile emoționale ale lui Dumoulin mai animează și condimentează ciclismul.

Fără îndoială, dubla participare a amândurora în Giro și Le Tour ar fi un vis pentru orice aficionado al ciclismului. Cu toate acestea, la acest moment, Froome este sub investigație pentru Salbutamolul supradozat depistat în Vuelta. Fără îndoială, dacă va scăpa teafăr și inocent, Froomey și Dumoulin vor marca cu siguranță atât Giro, cât și Marea Buclă din Hexagon.

Dacă Tom Dumoulin va reuși cumva-cumva să-și păstreze cumpătul în fața nonșalanței aproape inumane a lui Froome, cu siguranță, vom avea o rivalitate de toată frumusețea. Indiferent de simpatiile pro sau anti unul dintre cei doi, ciclismul ar avea doar de câștigat dacă această rivalitate ar fi scrisă pe șosele italiene și franceze și nu în vreun laborator științific. Până la urmă, doar așa putem afla dacă ciclismului aparține într-adevăr omului sau e chiar sub zodia dominației cyborgului, nu-i așa?

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.