Într-un interviu acordat în presa britanică, Mauro Vegni, directorul RCS Sport, a susținut ideea înlesnirii controalelor antidoping. Italianul consideră că precedentul Contador ar fi trebuit să servească ca lecție pentru cazul lui Chris Froome.

De asemenea, Vegni susține că în cazul unei depistări a unei substanțe în cantitate mărită, așa cum a fost cazul la Froome, echipa ar trebui să-și autosuspende rutierul până când cazul va fi soluționat de instanțele decizionale internaționale.

Până una alta, Chris Froome a concurat nestingherit în Ruta del Sol, acolo unde, s-a clasat pe un modest loc zece. Britanicul, component al formației Team Sky, va participa în Tirreno-Adriatico, competiția urmând să debuteze pe 7 martie, în Italia.

Froome, în vârstă de 32 de ani, vizează în acest sezon dubla victorie în Turul Italiei și Turul Franței. Dacă va reuși acest triumf, el va deveni singurul rutier din istorie care deține concomitent victoria în toate cele trei mari tururi. Totodată, el ar deveni primul om de la Marco Pantani în 1998, care, reușește victoria în ambele tururi mai sus menționate în același sezon competițional.

În cazul în care va fi găsit vinovat pentru doza mărită de Salbutamol depistată în organism în timpul Vueltei, Froome ar urma să piardă victoria din cursa spaniolă, dar și medalia de bronz adjudecată în proba de contratimp individual de la campionatele mondiale de șosea de la Bergen. De asemenea, el riscă o suspendare de până la un an. Drept consecință, el ar putea rata prezența atât în Turul Italiei, cât și în Turul Franței.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.