A 12-a ediție din Strade Bianche a debutat în această dimineață la Siena. După 184 de kilometri, rutierii aveau să se întoarcă pe îngustele străzi ale aceluiași oraș italian.

Cursa a debutat în condiții meteorologice atroce. Zăpadă recent topită din cauza temperaturilor ridicate s-a transformat într-o mocirlă veritabilă, ceea ce a creat un impediment pentru participanții prezenți la ediția din acest an.

Doamnele au fost primele care au încheiat traseul. La cea de-a patra ediție din Strade Bianche feminin, surprizele au fost inexistente. Anna van der Breggen s-a impus fără prea mari emoții, fiind urmată pe locurile următoare de Katarzyna Niewiadoma și Elisa Longo Borghini.

Dacă întrecerea feminină a avut un rezultat previzibil, întrecerea masculină a fost plină de surprize. Tiesj Benoot a inițiat un atac singular și a fugit către o victorie surprinzătoare. Pentru tânărul ciclist belgian, triumful din Strade Bianche a fost primul din scurta sa carieră profesionistă.

Aflat la prima participare în Strade Bianche, Romain Bardet a sosit pe un excelent loc secund. Francezul a sosit la linia de sosire la 39 de secunde în urma lui Benoot. Podiumul a fost completat, în mod surprinzător, de Wout van Aert. Campionul mondial de la ciclocross obține astfel cea mai mare performanță din scurta sa carieră de ciclism pe șosea.

Alejandro Valverde a înfruntat condițiile dificile cu greutate și s-a clasat doar pe locul al patrulea. Giovanni Visconti a încheiat topul primilor cinci clasați și totodată a fost și cel mai bine clasat ciclist italian. În spatele său, Robert Power, Zdenek Stybar, Peter Sagan, Pieter Serry și Gregor Muhlberger au completat topul primilor zece clasați din Strade Bianche.

Săptămâna clasicelor italiene continuă mâine cu GP Larciano. La această clasică italiană vor participa trei cicliști români împreună cu MsTina-Focus, echipa româno-italiană condusă de Stefano Giuliani.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.