Cea de-a 76-a ediție din Paris-Nice a debutat astăzi cu etapa inaugurală. Startul festiv a fost dat din localitatea Chatou, în timp ce finalul etapei avea să fie la Meudon, după 135 de kilometri.

Încă din prima parte a zilei s-a format o evadare din trei rutieri. Pierre Rolland, Pierre-Luc Perrichon și Jurgen Roelandts au fost cei trei care au plecat la atac. Datorită lungimii relativ scurte a etapei, efortul triumviratului evadator nu a avut un avans mai mare de două minute și jumătate.

Cu ceva mai mult de 15 kilometri, evadarea a fost prinsă în cele din urmă. Finalul primei etape avea o ușoară cățărare, de aproximativ 2 kilometri lungime. Primul care a încercat un atac surpriză a fost Alexis Vuillermoz.

Efortul rutierului de la AG2R-La Mondiale părea să fie unul care va avea sorți de izbândă. În cele din urmă, francezul a fost prins de Gorka Izagirre și ceilalți oameni rămași în sprintul final.

Arnaud Demare avea să fie cel care s-a impus. Ce-i drept, campionul Franței a avut nevoie de photo finish pentru a se lămuri dacă e el primul purtător al tricoului galben destinat liderului competiție.

În spatele său, Gorka Izagirre a fost nevoit să se mulțumească doar cu locul secund. Podiumul primei etape a fost completat de Christophe Laporte. Tim Wellens și Mike Teunissen s-au clasat pe patru și cinci, în timp ce, în primii zece clasați, i-am mai regăsit, în ordine, pe Julian Alaphilippe, Patrick Konrad, Dylan Teuns, Matteo Trentin și Ion Izagirre.

Având în vedere faptul că aceasta a fost prima etapă din Paris-Nice, clasamentul general coincide cu clasamentul etapei. Arnaud Demare conduce și este urmat la șase secunde de Gorka Izagirre, în timp ce, la zece secunde distanță îl regăsim pe Christophe Laporte.

Paris-Nice va continua mâine cu etapa a doua care se va desfășurare între localitățile Orsonville și Vierzon, pe o distanță de 187.5 kilometri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.