Într-un interviu în decursul zilei de astăzi pentru BBC, Bradley Wiggins a reiterat ideea că a concurat curat la victoria obținută în Turul Franței din 2012. Britanicul și întreaga echipă Sky se regăsesc în epicentrul unui nou scandal de dopaj.

După o serie de afirmații făcute de figuri publice din politica britanice, Bradley Wiggins a infirmat toate zvonurile privind folosirea substanțelor dopante. Mai mult, Wiggins a afirmat că folosirea TUE (therapeutic use exemption) a fost făcută în conformitate cu regulamentul UCI existent la momentul acela.

Bradley Wiggins și-a adjudecat de-a lungul carierei o victorie în Turul Franței, în ediția din 2012, dar și un titlu olimpic la contratimp individual la ediția Jocurilor Olimpice de la Londra din același an. De asemenea, în aceeași probă, dar la campionatele mondiale de șosea din 2014, el și-a adjudecat unica medalie de aur.

Palmaresul lui Bradley Wiggins este mult mai complex atunci când vorba de ciclismul pe velodrom. De-a lungul carierei sale de velodromist și-a adjudecat numeroase medalii la campionatele europene, mondiale și olimpice. Totodată, el este deținătorul Recordului Orei, cu o viteză medie de peste 54 km/h.

Team Sky a fost aruncată într-un al doilea scandal în aceste zile. După supradoza de Salbutamol depistată la Chris Froome în Vuelta, în urmă cu câteva au apărut noi referințe legate de primirea unor pachete suspecte cu testosteron.

 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.