După victoria mai mult sau mai puțin controversată de ieri a lui Arnaud Demare, Paris-Nice continua astăzi cu etapa a doua, prima dedicată sprinterilor. Profilul plat al etapei preconiza un sprint masiv la Vierzon.

Startul zilei a avut loc la Orsonville, iar finalul avea să aibă loc la Vierzon, după 187 de kilometri. În mod paradoxal, în prima parte a zilei, plutonul a rulat într-un ritm duminical și a „marșat” înspre o viteză medie de doar 35 de km/oră.

Primele atacuri și încercări de evadare au apărut abia în a doua parte a zilei. În cele din urmă, Tiago Machado și Manuele Boaro  au forțat un atac ceva mai inspirat, dar, în nici un moment, avantajul lor nu a trecut de mai mult de un minut și jumătate.

În ultima parte a zilei, efortul duetului portughezo-italian a fost sortit eșecului, după ce, plutonul furibund i-a înghițit cu aproximat nouă kilometri înainte de final. În cele din urmă, plutonul s-a pregătit, exact așa cum s-a preconizat, pentru un sprint masiv.

Dylan Groenewegen a sprintat către o victorie facilă. Sprinterul olandez nu a avut rival astăzi și confirmă forma excelentă din ultima jumătate de an. Elia Viviani și Andre Greipel au completat podiumul, în timp ce, în primii cinci clasați, i-am regăsit și pe Phil Bauhaus și Arnaud Demare, învingătorii zilei de ieri.

În topul primilor zece clasați în etapa a doua din Paris-Nice, i-am mai regăsit, în ordine, pe Mike Teunissen, Alexander Kristoff, Jean-Pierre Drucker, John Degenkolb și Ivan Garcia Cortina.

Arnaud Demare continuă să conducă în clasamentul general al competiției. Francezul este urmat în ierarhie de Gorka Izagirre și Christophe, în timp ce, topul primilor cinci clasați este completat de Julian Alaphilippe și Mike Teunissen.

Același Arnaud Demare conduce și în ierarhia sprinterilor, cu 24 de puncte. În spatele său, Dylan Groenewegen și Gorka Izagirre completează podiumul sprinterilor, cu 15 puncte, respectiv 12.

În clasamentul cățărătorilor, Pierre-Luc Perichon conducă cu 8 puncte și este urmat de Arnaud Demare și Pierre Rolland, cu câte 4 puncte fiecare. În clasamentul tinerilor conduce Marc Soler, în timp ce, în clasamentul echipelor conduce Bahrain-Merida.

Paris-Nice continuă mâine cu etapa a treia care se va desfășura între localitățile Bourges și Chatel-Guyon, pe o distanță de 210 kilometri.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.