ciclism.ro: Salutare, Vincenzo, ultima oară când am vorbit a fost înaintea Turului Lombardiei. În cele din urmă ai câștigat acea cursă într-o manieră fantastică. Cât de importantă a fost acea victorie pentru tine?

Vincenzo Nibali: Să câștigi din postura de favorit nu e niciodată ușor. Victoria din Lombardia arată faptul că mă pot plia atât pe cursele de mare tur, cât și pe cele clasice de o zi.

Nu ai început prea bine acest sezon. Ce a fost în neregulă în primele curse din 2018?

În Argentina am fost ghinionist, dar acum îmi revin. Principalele mele obiective sunt în a doua jumătate a sezonului, Turul Franței și campionatele mondiale. Pe undeva, e normal să nu fiu la 100% din potențial în ianuarie și februarie.

 

Ai abandonat în Strade Bianche. Au fost condițiile dificile cauza acestui abandon?

Nicidecum. Am avut o pană și am pierdut foarte mult timp. Astfel, am decis că e mai bine să mă opresc.

 

În următoarele zile vei concura în Tirreno-Adriatico. Care este obiectivul tău principal pentru această întrecere?

După cum am spus și adineaori, țelul meu este să-mi îmbunătățesc forma pentru principalele obiective din acest an.

 

Ți-ai anunțat deja intenția de a concura în Turul Franței și în Vuelta. Ți-ai propus să reeditezi performanță făcută de Chris Froome în 2017?

Nu. Împreună cu echipă am decis după Giro de anul trecut că pentru acest an, principalul meu obiectiv este Turul Franței, care, de altfel, este o cursă pe gustul meu. Voi merge și în Vuelta, dar, nu voi ținti neapărat victoria, ci voi încerca să mă pregătesc pentru campionatele mondiale de șosea de la Innsbruck.

Dacă tot am pomenit de numele lui Chris Froome, ce părere de situația în care se află el acum?

Am mai spus-o de câteva ori de-a lungul timpului că aștept că povestea să se încheie. Doar atunci îmi voi exprima o părere. Sper ca pentru binele ciclismului, aceasta situație să se rezolve cât mai repede cu putință.

În 2018, campionatele mondiale pe șosea vor avea loc la Innsbruck. În ce măsură te interesează să participi, mai ales că profilul competiției din acest an ți se potrivește ca o mănușă?

Mai toată lumea care a văzut traseul din acest a afirmat că este croit pentru cicliști cu caracteristicile mele. În curând, voi face o recunoaștere a traseului și sper să fie unul foarte dificil!

 

În această primăvară, vei participa în câteva clasice din Ardeni. Ai schimbat ceva la pregătirea ta pentru a te acomoda acestor curse?

Liege-Bastogne-Liege va fi primul obiectiv major pentru 2018. Cu siguranță pregătirea a fost centrată și în jurul acestor curse. Îmi doresc să ajung la potențial maxim până în a doua jumătate a lunii aprilie.

 

În acest an, se împlinesc 20 de ani de la dubla victorie a lui Marco Pantani în Giro și Le Tour. În cazul în care vei câștiga cele două mari tururi la care vei lua startul, vei fi primul italian care reușește asta de la Pantani încoace. Ce părere ai despre acest fapt?

Într-adevăr, ar fi ceva special să pot câștiga două mari tururi în același an, dar, așa cum spuneam mai devreme, Turul Franței este obiectivul principal, în timp ce, în Vuelta, voi miza mai mult pe victorii de etapă.

Vincenzo, ești unul dintre cei mai apreciați cicliști din lume și asta este valabil și în România. Un mesaj de încheiere pentru fanii români?

Vă mulțumesc foarte mult pentru afecțiunea voastră. Sper să pot să vă bucur în continuare cu rezultate bune!

 

Foto – BikeFun România

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.