Paris-Nice a continuat astăzi cu cea de-a cincea etapă. Startul festiv s-a dat la Salon-de-Provence, iar plutonul urma să ajungă la finalul zilei la Sisteron, după un traseu de 163.5 kilometri. Soarele a ieșit timid dintre nori, iar plutonul a decis să o ia mai ușor astăzi.

În aceste condiții, o evadare s-a format și se părea că va fi una de succes. Nils Politt și Jerome Cousin și-au mărit progresiv avantajul în raport cu plutonul, iar, plutonul părea groggy și fără de răspuns. În cele din urmă, plutonul și-a reamintit că profilul etapei estima un finish la sprint masiv. Din nefericire pentru marii sprinteri angrenați în Paris-Nice, fuleul plutonul a venit mult prea târziu.

Jerome Cousin a fost victorios astăzi și a adus bucuria în rândul suporterilor francezi. Deși a dus greul în cadrul evadării, Nils Politt a rămas fără victoria de etapă și a fost nevoit să se mulțumească cu locul secund. The best of the rest a fost Andre Greipel, cel care a câștigat sprintul plutonului și a fost nevoit să se mulțumească cu locul al treilea.

Magnus Cort Nielsen și Alexander Kristoff au completat topul primilor cinci clasați în etapa de astăzi. În top ten, i-am mai regăsit, în ordine, pe Christophe Laporte, Matteo Trentin, Mike Teunissen, Matti Breschel și Koen de Kort.

În clasamentul general continuă să conducă Luis Leon Sanchez. Spaniolul este urmat la 15 secunde de Wout Poels, în timp ce, Julian Alaphilippe completează podiumul, la 26 de secunde distanță. În celelalte clasamente, Arnaud Demare (sprinteri), Marc Soler (tineri) și Jerome Cousin (cățărători) reprezintă referințele după etapa a cincea.

Paris-Nice continuă mâine cu etapa a șasea care se va desfășura între localitățile Sisteron și Vence, pe o distanță de 188 de kilometri.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.