După deja tradiționalul contratimp pe echipe care deschide Tirreno-Adriatico, a doua zi din prestigioasă competiție italiană părea să fie dedicată sprinterilor. Startul festiv s-a dat la Camaiore, iar plutonul angrenat în concurs avea de parcurs astăzi 167 de kilometri până la finalul pe plat de la Follonica.

În prima parte a zilei, au existat câteva atacuri. Deși s-a format o clasică evadare, efortul acestora a fost reprimat de plutonul aflat în goana către un sprint masiv. Din nefericire, un incident a rupt plutonul în două cu aproximativ șapte kilometri înainte de final.

Ultimii kilometri ai etapei au reprezentat un joc tactic între echipele principalilor sprinteri. În cele din urmă, Marcel Kittel a spart gheața și și-a trecut în conturile sale prima victorie stagională din 2018. În spatele său, Peter Sagan a asistat neputincios la victoria germanului și a fost nevoit să se mulțumească cu locul secund.

Podiumul zilei a fost completat de Giacomo Nizzolo, în timp ce, Michal Kwiatkowski și Patrick Bevin au încheiat topul primilor cinci clasați. În primii zece, i-am mai regăsit, în ordine, pe Jakub Mareczko, Fernando Gaviria, Danny van Popel, Eduard Grosu și Simone Consonni.

Datorită clasării foarte bune de azi, Patrick Bevin preia tricoul de lider de la Damiano Caruso. Podiumul momentului este completat de Greg van Avermaet, în timp ce, Rohan Dennis și Daryl Impey completează top cinciul de la general. Următoarele cinci poziții ale clasamentului general sunt amanetate de rutierii de la Team Sky, în ordinea, Michal Kwiatkowski, Geraint Thomas, Salvatore Puccio, Chris Froome și Jonathan Castroviejo.

Tirreno Adriatico continuă mâine cu etapa a treia care se va desfășura între localitățile Follonica și Trevi, pe o distanță de 234 de kilometri.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.