Cea de-a 76-a ediție din Paris-Nice a continuat astăzi cu prima etapă cu adevărat dificilă din acest an. Startul celei de-a șasea zile de concurs a debutat cu startul festiv de la Sisteron. Plutonul angrenat în prestigioasa competiție franceză avea de parcurs 198 de kilometri până la finish-ul de la Vence.

Încă din prima parte a zilei, plutonul s-a fărămițat serios. Cele cinci cățărări ale zilei au cernut sita, iar în finalul etapei, doar favoriții la clasamentul general au mai rămas în calculul pentru victorie. Din nefericire, Wout Poels a suferit o căzătură violentă, iar olandezul a pierdut contactul cu rivalii săi.

Finalul zilei a fost unul oarecum neașteptat. Asemeni situației iscate ieri, un reprezentant al gazdelor a realizat marea surpriză. Marele laureat al zilei a fost Rudy Molard, cel care, și-a asigurat o victorie meritată la Vence.

Podiumul zilei a fost completat de doi dintre favoriții la victoria în clasamentul general, Tim Wellens și Julian Alaphilippe. În top cinci, i-am mai regăsit pe Luis Leon Sanchez și Sam Oomen, în timp ce, în primii zece, i-am întâlnit și pe Dylan Theuns, Patrick Konrad, Esteban Chaves, Gorka Izagirre și Sergio Henao.

Clasamentul general din Paris-Nice a suferit modificări minore. Luis Leon Sanchez continuă să conducă, în timp ce, Julian Alaphilippe și Marc Soler completează podiumul la 22 de secunde, respectiv 26 în urma spaniolului. Toți cei clasați în top 10 sunt intercalați într-un interval mai mic de un minut.

Paris-Nice continuă mâine cu etapa a șaptea care se va desfășura între localitățile Nice și Valdebore La Colmiane, pe o distanță de 175 de kilometri.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.