Etapa a cincea din Tirreno-Adriatico a avut un specific aparte. Startul festiv s-a dat la Castelraimondo, iar finalul zilei urma să aducă plutonul la Filottrano, localitatea unde a trăit și unde își doarme somnul de veci Michele Scarponi. 178 de kilometri a avut de parcurs plutonul către patria lui Scarponi.

În prima parte a zilei, au existat câteva atacuri și încercări de evadare. Având în vedere profilul relativ valonat al etapei, toate încercările din timpul etapei de a fugi către victorie, au fost anihilate. Sper sfârșitul zilei, din plutonul răsfirat, încet, dar sigur au mai rămas doar principalii favoriți la victoria de etapă și la cea din clasamentul general.

Cu aproximativ cinci kilometri înainte de final, Chris Froome a spart și a pierdut timp prețios în raport cu ceilalți favoriți. De altfel, la finalul zilei, Froomey a sosit la peste opt minute în urma câștigătorului etapei. Ultimii kilometri au fost marcați de asemenea de atacul lui Adam Yates. Britanicul de la Mitchelton-Scott a atacat și în cele din urmă a izbândit în Fillotrano.

Peter Sagan a ratat la mustață ocazia de a câștiga prima sa etapă din Tirreno. Campionul mondial en titre a fost foarte aproape să recupereze ecartul ce-l separa de Yates, dar, din nefericire pentru el, a fost nevoit să se mulțumească doar cu locul secund.

Michal Kwiatkowski a forțat nota pe finalul etapei și a punctat decisiv în ecuația momentană a clasamentului general. Grație clasării pe ultima treaptă a podiumului de azi, polonezul de la Team Sky a preluat tricoul albastru dedicat liderului clasamentului general.

Topul primilor cinci clasați la Fillotrano a fost completat de Tiesj Benoot și Rigoberto Uran. În primii zece clasați, i-am mai regăsit, în ordine, pe Geraint Thomas, Mikel Landa, Jaime Roson, Romain Bardet și Damiano Caruso. La capitolul surprize neplăcut îi putem trece în revistă pe Vincenzo Nibali, Greg van Avermaet și mai ales pe Chris Froome.

În clasamentul general, așa cum am menționat adineaori, Michal Kwiatkowski conduce pentru doar trei secunde în fața lui Damiano Caruso. Mikel Landa, marele învingător al zilei de ieri, completează podiumul la 23 de secunde în urma polonezului de la Team Sky, în timp ce, în top cinci îi mai regăsim și pe Geraint Thomas (+29″) și Rigoberto Uran (+34″).

Tirreno-Adriatico va continua mâine cu etapa a șasea care se va desfășura între localitățile Numana și Fano, pe o distanță de 153 de kilometri.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.