Ultima zi de concurs din Tirreno-Adriatico a fost dedicată contratimpului individual. Michal Kwiatkowski pornea cu prima șansă la victoria în clasamentul general, dar, polonezul avea trei rivali de temut, în persoanele lui Damiano Caruso, Mikel Landa și Geraint Thomas.

Deși la San Benedetto del Tronto condițiile meteorologice au fost prielnice în prima parte, situația s-a înrăutățit dramatic spre finalul concursului. De acest amănunt, a profitat Rohan Dennis, australianul reușind să stabilească de foarte devreme referința absolută a zilei și a obținut victoria de etapă.

Pe locul secund a sosit Jos van Emden, olandezul de la Lotto Jumbo ratând victoria pentru doar patru secunde. Podiumul de la San Benedetto del Tronto a fost completat de Jonathan Castroviejo, cel care, a sosit la opt secunde în urma timpului reper stabilit de Dennis.

La capitolul favoriți și rutieri de clasament general, situația a fost mixtă. Dacă unii dintre cei creditați la victorie s-au descurcat decent, alții au mers într-un ritm mai curând duminical și nu au forțat nota.

Par example, Team Sky a avut cinci rutieri clasați în top 15 (Castroviejo, Kiryienka, Froome, Kwiatkowski și Thomas). De altfel, grație acestui rezultat formidabil, Michal Kwiatkowski și-a adjudecat victoria în clasamentul general, în timp ce, Geraint Thomas s-a clasat pe locul al treilea.

Între cei doi s-a intercalat Damiano Caruso, în timp ce, topul primilor cinci clasați din Tirreno-Adriatico a fost completat de Tiesj Benoot și Adam Yates. Mikel Landa, Davide Formolo, Jaime Roson, George Bennett și Rigoberto Uran au fost ceilalți rutieri clasați în primii zece.

În celelalte clasamente ale competiției italiene, Jacopo Mosca (sprinteri), Tiesj Benoot (tineri), Nicola Bagioli (cățărători) și Astana Pro Team (echipe) și-au adjudecat victoriile.

Compatriotul nostru, Eduard Grosu s-a descurcat onorabil astăzi și a încheiat proba de contratimp pe locul 71, la 1:03 în urma lui Dennis. El a învins câteva nume grele precum Mikel Landa, Rigoberto Uran, Marcel Kittel sau Louis Meintjes.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.