Alejandro Valverde

Alejandro Valverde continuă un nou debut de sezon fulminant cu o victorie la sprint în etapa a doua din Turul Cataluniei. Spaniolul s-a impus cu o ușurință impresionantă la finalul celor 175,6km străbătuți de pluton între Mataro și Valls.

După ce învingătorul din prima rundă și liderul cursei, Alvaro Hodeg (Quick-Step Floors), a fost îndepărtat pe o cățărare de categoria a 3-a de trena furibundă impusă de Mitchelton-Scott și Movistar, Valverde a profitat de lipsa sprinterilor puri și a lansat sprintul final la momentul oportun pentru a-i depăși pe Daryl Impey (Mitchelton-Scott) și Jay McCarthy (Bora-hansgrohe).

Este cea de-a 114-a victorie din carieră și a 6-a din 2018 pentru liderul celor de la Movistar, care a dedicat succesul fostului său coleg, Xavier Tondo, care s-a născut tocmai în Valls și care a decedat după un tragic accident în 2011.

Etapa a 3-a ar fi trebuit să propună primul final în cățărare și cel mai dificil de altfel din această ediție a Turului Cataluniei, însă se pare că traseul va fi modificat din cauza vântului puternic și a riscului crescut de avalanșe. Valverde pornește cu un avantaj de 4s în fața lui McCarthy și 6s în raport cu Impey în ierarhia generală.

Clasamentul etapei a 2-a:

1 Alejandro Valverde (Movistar)

4:41:50

2 Daryl Impey (Mitchelton-Scott)

,,

3 Jay McCarthy (Bora-hansgrohe)

,,

4 Egan Bernal (Team Sky)

,,

5 Matej Mohoric (Bahrain-Merida)

,,

6 Enrico Gasparotto (Bahrain-Merida)

,,

7 José Joaquin Rojas (Movistar)

,,

8 Tao Geoghegan Hart (Team Sky)

,,

9 Toms Skujins (Trek-Segafredo)

,,

10 Alex Howes (EF Education First-Drapac)

,,

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.