Emil Dima

Emil Dima a participat săptămâna trecută în prestigioasa cursă italiană Settimana Internazionale Coppi e Bartali alături de alți doi tineri rutieri români ce evoluează pentru echipa MsTina-Focus, Vlad Dobre și Ionuț Andrei.

În prima etapă în linie, Dima a avut o evoluție curajoasă, plecând în evadare alături de Lawson Craddock (EF Education First – Drapac) și Pascal Eenkhoorn (LottoNl-Jumbo). Cel din urmă avea să și câștige runda, în timp ce ciclistul nostru încheia la 1min43s.

“Am avut o pregătire bună în acest început de sezon alături de Stefano Giuliani, chiar dacă la primele curse nu am ajuns în forma ce mi-o doream pentru că nivelul este foarte diferit de ce am fugit până acum. La Coppi e Bartali am încercat sa îmi fac simțită prezența în cursă”, ne-a spus Emil Dima.

“În prima etapă am reușit să fiu în evadare cu doi cicliști din WorldTour [Craddock și Eenkhoorn], dar din păcate pe ultima cățărare nu am mai putut ține ritmul cu ei și am continuat singur 12km, iar în ultimii 2km am fost prins de pluton”, povestește Dima despre frumoasa acțiune în care a pedalat cot la cot cu doi cicliști mult mai experimentați.

“În următoarele două etape am încercat să mă recuperez cât mai bine pentru a pleca din nou într-o evadare în ultima etapă de circuit (177km). Am fost foarte aproape de a reuși cu alți trei cicliști de la echipe pro-continentale o nouă evadare, dar echipa Sky s-a pus pe muncă imediat după noi”.

“La contratimpul individual am încercat să merg cât mai bine, dar picioarele nu s-au recuperat cum mă așteptam și am sosit la 2m30s de câștigător”.

Campionul național U23 a încheiat Settimana Internazionale Coppi e Bartali pe locul 8 în ierarhia cățărătorilor, însă cu participări constante și la fel de curajoase în curse de acest nivel ne putem aștepta la rezultate și mai frumoase din partea rutierului brașovean.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.