Ultima cursă clasică belgiană înaintea monumentului din Flandra a avut loc astăzi. Pe o distanță de 180 de kilometri, rutierii angrenați în Dwars door Vlaanderen au plecat din Roeselare și aveau să se sosească la Waregem, după un pelegrinaj de aproximativ patru ore.

Condițiile meteorologice atroce au condimentat cursa încă de la început. O ploaie intensă, dublată de un vânt ce sufla cu o viteză considerabilă, au îngreunat eforturile cicliștilor angrenați în clasica belgiană. De altfel, cu toate că a existat un efort de a forma o evadare, aceasta nu a reușit să reziste prea mult timp închegată.

În ultima parte a zilei, Alejandro Valverde a încercat să anime Dwars door Vlaanderen, prin intermediul unor atacuri repetate. Legendarul ciclist al echipei Movistar a lansat un prim atac, cu ceva mai puțin de 50 de kilometri rămas înainte de final. Primul său efort a fost repede reperat de adversarii săi.

Cu toate acestea, Valverde nu s-a lăsat și a mai încercat o ofensivă. Nici de această dată nu a avut vreun succes mai mare, dar, grație acestui ultim asalt, el a subțiat plutonul în mod vizibil. În cele din urmă, micul grupetto fruntaș, din care acum făcea parte și Valverde, a fost rupt în două.

În frunte, Sep Vanmarcke, Yves Lampaert, Mike Teunissen, Edvald Boasson Hagen și Mads Pedersen au mărit tempoul și în cele din urmă, aveau să se duelez pentru victorie, dar și pentru celelalte locuri de pe podium. În spatele lor, alți opt oameni au încercat să-i prindă din urmă, dar, eforturile lor au fost sortite pieirii în cele din urmă.

Joaca celor cinci din frunte a ținut capul de afiș pe finalul cursei. Când toți se vânau între ei, cu aproximativ 500 de metri rămași din cursă, Yves Lampaert a forțat un ultim atac. Efortul său a fost decisiv și prin urmare, belgianul obține cel de-al 20-lea succes stagional pentru Quick-Step Floors și cel de-al doilea consecutiv în Dwaars door Vlaanderen.

Podiumul a fost completat de Mike Teunissen și Sep Vanmarcke, în timp ce, în top cinci, i-am mai regăsit și pe Edvald Boasson Hagen și Mads Pedersen. Printre primii zece clasați, i-am mai întâlnit, în ordine, pe Zdenek Stybar, Tiesj Benoot, Greg van Avermaet, Niki Terpstra și Jasper Stuyven, în timp ce, Alejandro Valverde, principalul protagonist al zilei, a încheiat doar pe 11.

Următoarea întâlnire cu peisajul mirific din Belgia va avea loc duminică, 1 aprilie, cu prilejul celei de-a doua clasice monument a sezonului, Turul Flandrei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.