Chris Froome

Potrivit publicației franceze Le Monde, UCI nu a ținut cont de explicațiile livrate de Chris Froome și Team Sky în cazul său de dopaj și a trimis cazul britanicului către Curtea de Arbitraj Sportiv.

Froome spera într-o decizie favorabilă din partea UCI după ce acesta a pus cantitatea dublă de salbutamol cu care a fost descoperit în timpul Turului Spaniei pe seama astmului ce s-a manifestat mult mai puternic în timpul marelui tur spaniol. Forul decizional a hotărât însă că justificările lui Froome sunt nefondate și a deschis poarta spre o viitoare suspendare a britanicului.

În cazuri similare din trecut, Diego Ulissi și Alessandro Petacchi au fost suspendați 9 luni, repsectiv un an, pentru cantități de salbutamol mai mici decât cea a lui Chris Froome.

Trimiterea cazului rutierului de la Sky către TAS va prelungi și mai mult perioada de așteptare a unui verdict final, ceea ce înseamnă că există probabilitatea foarte mare ca Froome să participe atât în Giro, cât și în Turul Franței cu perspectiva a-i fi anulate rezulatele mai apoi.

Directorul general al WADA (Agenția Mondială Antidoping), Olivier Rabin, a declarat sec: “Această regulă este stabilită de multă vreme, iar nivelul permis de salbutamol este același. Cazuri similare au mai fost judecate de TAS”

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.