Ultima etapă din prestigioasa competiție franceză a început sub semnul unei ploi torențiale. Devenită tradițională de-a lungul anilor, această ultimă zi de concurs reprezenta o etapă cu startul și finish-ul la Nice, pe o distanță de 110 kilometri.

Cu toate că în mod obișnuit, clasamentele generale nu prea suferă modificări în ultima zi, Paris-Nice a confirmat încă o dată că e o competiție a surprizelor. Cu toate că ploaia puternică ar fi putut dejuca planurile unor posibili atacatori, nu a fost cazul, iar spectacolul a fost garantat de numeroasele tentative ofensive.

Primele nume grele care și-au încercat norocul au fost Jakob Fuglsang și Julian Alaphilippe. În mod predictibil, efortul lor a fost repede anihilat de Simon Yates și compania. Ulterior, spre finalul etapei, un trio spaniol a dat atacul decisiv, iar Yates și micul grupetto rămas în urma lor nu a mai avut nici un răspuns.

Marc Soler, Omar Freile și David de la Cruz au dus greul în încercarea lor de a repeta succesul iberic din 2017, cu Freile în locul lui Contador. În cele din urmă, David de la Cruz a repetat isprava din ultima etapă de anul trecut și și-a adjudecat din nou victoria. Omar Freile a luat locul lui Contador în postura de ocupant al locului secund, în timp ce, Marc Soler a încheiat pe podium și de acum înainte trebuia să aștepte vreo treizeci de secunde pentru a se putea vedea încoronat sau nu în postura de învingător în clasamentul general.

Așteptarea grea a luat sfârșit și în cele din urmă, Soler a fost marele laureat. Patrick Konrad a fost the best of the rest și a sosit la 35 de secunde în spatele lui Soler și la 38 în urma lui de la Cruz. Tot în acest mic pluton de nouă inși a fost și Simon Yates, cel care, a sosit pe șase, în urma lui Tim Wellens. Ceilalți din top zecele zilei au fost, în ordine, Dylan Teuns, Richard Carapaz, Gorka Izagirre și Ion Izagirre.

Marc Soler câștigă astfel cea de-a 76-a ediție din Paris-Nice. Spaniolul de la Movistar l-a învins pentru doar patru secunde pe Simon Yates, în timp ce, Gorka Izagirre a încheiat pe podiumul final al întrecerii. În celelalte clasamente, Tim Wellens (sprinteri), Marc Soler (tineri) și Thomas de Gendt (cățărători) au fost ceilalți mari învingători din Paris-Nice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.