Cea de-a 116-a ediție a clasicei monument Paris-Roubaix a debutat în această dimineață la Compiegne. 257 de kilometri și numai puțin de 29 de secțiuni de pavate așteptau să facă diferența între rutierii angrenați la start. Imediat după startul festiv, o evadare numeroasă s-a format.

În prima parte a zilei, efortul acestora a ajuns la un avans de aproximativ cinci minute. Încet, dar sigur, plutonul condus de Quick-Step și Bora-Hansgrohe a topit din acest ecart. De altfel, primele atacuri din plutonul mare au venit din partea lui Philippe Gilbert.

Belgianul a încercat să fărâmițeze grupul în care se afla și Peter Sagan, dar, triplul campion mondial nu a cedat și a continuat să forțeze în urmărirea lui Gilbert. La scurt timp după ce Gilbert a cedat presiunii impuse de Sagan și ceilalți urmăritori, a venit rândul unui alt atac din partea celor de la Quick-Step.

Zdenek Stybar și-a încercat și el norocul în urmărirea evadatorilor. Efortul său părea în primă instanță unul câștigător, dar, trena purtată de Sagan, van Avermaet și ceilalți urmăritori rămași în urma sa, i-au redus semnificativ șansele să spere la o ipotetică victorie în Infernul Nordului.

Efortul lui Stybar a fost la rândul său neutralizat. La scurt timp după ce a fost prins de pluton, a venit rândul lui Peter Sagan. Slovacul a dat un atac nimicitor și în scurt s-a lipit de Silvan Dillier, unicul evadator rămas în frunte. Imediat după ce l-a prins pe Dillier, cei doi au format un puternic tandem și au conlucrat la păstrarea avantajului.

Ultimii kilometri prevesteau un final glorios pentru Sagan. Cu toate că pe final, Terpstra, van Avermaet și compania a mai recuperat din avansul astronomic al celor, nu a fost suficient. La intrarea în Roubaix, un lucru era cert. Sagan favorit la victorie, Dillier sigur de poziția secundă,

Intrarea pe velodrom a reprezentat un clasic joc tactic. În primii 500 de metri, Sagan s-a jucat cu Dillier, dar, pe ultima linie a declanșat un sprint nimicitor. În cele din urmă, marele campion slovac s-a impus fără prea mari emoții la un sprint redus, cu Silvan Dillier obținând un excepțional loc secund.

În spatele lor, Niki Terpstra a scăpat singur și a dublat victoria din Turul Flandrei cu un excelent trei în Paris-Roubaix. Topul primilor cinci clasați a fost completat de Greg van Avermaet și Jasper Stuyven, în timp ce, între primii zece clasați, i-am mai regăsit, în ordine, pe Sep Vanmarcke, Nils Politt, Taylor Phinney, Zdenek Stybar și Jens Debusschere.

Următoarea clasică monument va fi Liege-Bastogne-Liege și va avea loc pe 22 aprilie.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.