Cea de-a 58-a ediție din Brabantse Pijl a debutat sub auspicii deloc plăcute. Înaintea startului festiv de la Leuven, întregul pluton prezent la întrecere a ținut un moment de reculegere în memoria lui Michael Goolaerts. De altfel, imediat după depart reel, fosta echipă a tânărului belgian, Veranda’s Willems a fost lăsată să meargă puțin în frunte.

La scurt timp distanță, o mare evadare s-a format. Printre cei care au gonit la atac, l-am regăsit și pe compatriotul nostru, Edi Grosu. Sprinterul român, component al formației Nippo-Vini Fantini a și condimentat puțin cursa, atunci când, a decis să plece la un moment dat la atac. Din nefericire, efortul său a fost repede neutralizat de colegii săi de evadare.

Până la urmă, soarta evadării a fost una previzibilă. De altfel, în nici un moment, cei plecați la atac nu au avut vreo șansă reală să spere la victorie, avansul lor maxim nefiind mai mare de trei minute. Prin urmare, totul părea că se va juca la un sprint restrâns.

Sonny Colbrelli nu a fost însă de acord cu scenariul propus și a ieșit la atac atunci când au mai rămas 15 kilometri. Efortul sprinterului de la Bahrain Merida părea să fie sortit succesului, dar, pentru dramatism, nici Tim Wellens nu a fost de acord cu versiunea de scenariu propusă de rivalul său.

În cele din urmă, Tim Wellens a contraatacat și a obținut victoria. Sonny Colbrelli a fost nevoit să se mulțumească doar cu locul secund, în timp ce, Tiesj Benoot obține un nou rezultat excelent și completează ziua excelentă a celor de la Lotto-Soudal. Pieter Serry și Jan Tratnik au completat topul primilor cinci clasați în Brabantse Pijl, în timp ce, între primii zece clasați, i-am mai regăsit, în ordine, pe Andrea Pasqualon, Dylan Teuns, Huub Duijn, Thomas Sprengers și Daryl Impey.

Următoarea cursă clasică de mare importanță va fi Amstel Gold Race. Aceasta va avea loc duminică, 15 aprilie.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.