Într-un amplu interviu acordat publicației franceze L’Equipe, David Lappartient, recent alesul președinte al UCI, a confirmat faptul că procesul lui Chris Froome nu va fi soluționat înainte de startul celei de-a 101-a ediții a Turului Italiei.

Lappartient a aruncat încă o dată critici aspre la adresa campionului britanic. De asemenea, francezul a afirmat că va lupta pentru mărirea premiilor în ciclism, dar și pentru promovarea ciclismului feminin.

Cazul  Froome a luat amploare la sfârșitul anului trecut. Marele campion britanic a fost depistat cu o doză mărită de Salbutamol, o substanță care ameliorează problemele de astm. Salbutamolul nu este o substanță interzisă, ci una care are un prag limită.

Chris Froome a depășit pragul limită  cu mult, el având un nivel dublu față de cel permis de regulamentul UCI în vigoare. Britanicul și echipa sa, Team Sky, susțin că această situație a apărut după ce crizele de astm ale lui Chris Froome s-au acutizat în Vuelta.

Actualmente, procesul lui Chris Froome nici măcar nu a început, Team Sky cerând timp forului internațional suprem pentru a aduna documentația necesară pentru apărarea ciclistului britanic. De altfel, nici Lappartient nu a oferit o dată exactă la care va fi oferit verdictul în cazul Froome.

Cea de-a 101-a ediție a Turului Italiei va debuta pe 4 mai, în Israel, cu un contratimp individual programat pe o distanță de 9.7 kilometri, la Ierusalim. Acest start va marca o premieră fiind pentru prima oară în istoria marilor tururi când se va porni la drum din afara Europei.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.