Într-un amplu interviu acordat publicației franceze L’Equipe, David Lappartient, recent alesul președinte al UCI, a confirmat faptul că procesul lui Chris Froome nu va fi soluționat înainte de startul celei de-a 101-a ediții a Turului Italiei.

Lappartient a aruncat încă o dată critici aspre la adresa campionului britanic. De asemenea, francezul a afirmat că va lupta pentru mărirea premiilor în ciclism, dar și pentru promovarea ciclismului feminin.

Cazul  Froome a luat amploare la sfârșitul anului trecut. Marele campion britanic a fost depistat cu o doză mărită de Salbutamol, o substanță care ameliorează problemele de astm. Salbutamolul nu este o substanță interzisă, ci una care are un prag limită.

Chris Froome a depășit pragul limită  cu mult, el având un nivel dublu față de cel permis de regulamentul UCI în vigoare. Britanicul și echipa sa, Team Sky, susțin că această situație a apărut după ce crizele de astm ale lui Chris Froome s-au acutizat în Vuelta.

Actualmente, procesul lui Chris Froome nici măcar nu a început, Team Sky cerând timp forului internațional suprem pentru a aduna documentația necesară pentru apărarea ciclistului britanic. De altfel, nici Lappartient nu a oferit o dată exactă la care va fi oferit verdictul în cazul Froome.

Cea de-a 101-a ediție a Turului Italiei va debuta pe 4 mai, în Israel, cu un contratimp individual programat pe o distanță de 9.7 kilometri, la Ierusalim. Acest start va marca o premieră fiind pentru prima oară în istoria marilor tururi când se va porni la drum din afara Europei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.