Eduard Grosu

Eduard Grosu ia startul astăzi într-una dintre cele mai importante curse ale anului pentru Nippo-Vini Fantini, în contextul în care italienii nu au fost invitați nici anul acesta în Turul Italiei.

Amstel Gold Race este cursa care nu e tocmai în Ardeni, dar care este asociată săptămânii clasicelor din Ardeni alături de Fleche Wallonne și Liege-Bastogne-Liege. 262km măsoară cea de-a 52-a ediție a singurei curse olandeze din WorldTour, iar traseul ce a suferit din nou câteva retușuri anunță o nouă cursă deschisă, în care și rutieri precum Peter Sagan, Greg Van Avermaet sau Michael Matthews au șanse la victorie.

Nippo-Vini Fantini va alinia o echipă interesantă, cu un Damiano Cunego aflat la ultima sa prezență în Ardeni. Acestuia i se vor alătura Marco Canola, Juan Jose Lobato, Simone Ponzi, Marco Tizza, Marino Kobayahsi și, bineînțeles, Eduard Grosu. Rămâne de văzut care va fi rolul ciclistului nostru în Amstel Gold Race, însă ne putem aștepta la o nouă acțiune de tipul celei din Brabantse Pijl, cursă în care Grosu s-a aflat în evadare, fiind ultimul supraviețuitor al acesteia.

Prima clasică din săptămâna Ardenilor aduce la start un amestec foarte interesant de cicliști ce vin din clasicele pe pavate și specialiștii dealurilor fără pavate, care par să pornească cu un avantaj din punctul de vedere al prospețimii. Lista favoriților e mult mai lungă în Amstel Gold Race decât în Fleche Wallonne și LBL, însă cap de afiș este fără îndoială Alejandro Valverde, ciclistul cu cele mai multe victorii în 2018 (9 succese).

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.