Michael Valgren

Un scenariu pe care l-am văzut destul de des în ciclism s-a repetat astăzi în Amstel Gold Race, cursă câștigată de outsiderul Michael Valgren (Astana) care a plecat de sub nasul marilor favoriți, în timp ce aceștia au preferat să se supravegheze reciproc.

Ediția a 53-a a singurei curse olandeze din WorldTour a propus o evadare destul de puternică, ce a rămas în frunte peste 230km. Atacanții zilei au avut un avantaj ca în vremurile de altădată, ajungând la un moment dat la 16 minute de pluton. Dintre aceștia, Lawson Craddock (EF Education First-Drapac) avea să fie cel mai puternic, fiind răsplătit la finalul zilei cu un loc 9.

Jocurile între favoriți au început cu aproximativ 30km înainte de final, Roman Kreuziger (Mitchelton-Scott) și Enrico Gasparotto (Bahrain Merida) fiind primii dintre oamenii grei care au riscat. Au urmat, pe rând, atacuri ale lui Greg Van Avermaet (BMC), Julian Alaphilippe (Quick-Step Floors), Alejandro Valverde (Movistar), Jakob Fuglsang (Astana) sau Tim Wellens (Lotto Soudal), însă nimeni nu a reușit să se desprindă până la intrarea în ultimii 2km, când Valgren și Kreuziger au lansat atacul decisiv.

Cei doi foști coechipieri de la Astana au profitat de orgoliile granzilor Sagan și Valverde, de oboseala lui Wellens și Alaphilippe, și au creat repede un ecart insurmontabil. Gasparotto a încercat disperat să îi ajungă pe cei doi, însă fostul câștigător din Amstel a încheiat în cele din urmă pe 3. Lupta dintre Valgren și Kreuziger a fost tranșată ușor de danez, care a avut un sprint superior.

Sagan și Valverde au încheiat pe 4 și 5, însă pentru spaniol campania din Ardeni continuă în Fleche Wallonne și Liege-Bastogne-Liege, în timp ce pentru Sagan urmează o pauză până la Turul Californiei.

Amstel Gold Race 2018:

1 Michael Valgren (Astana)

6:40:07

2 Roman Kreuziger (Mitchelton-Scott)

,,

3 Enrico Gasparotto (Bahrain-Merida)

+02”

4 Peter Sagan (Bora-hansgrohe)

+19”

5 Alejandro Valverde (Movistar)

,,

6 Tim Wellens (Lotto Soudal)

,,

7 Julian Alaphilippe (Quick-Step Floors)

,,

8 Jakob Fuglsang (Astana)

+23”

9 Lawson Craddock (EF Education First-Drapac)

+30”

10 Jelle Vanendert (Lotto Soudal)

+36”

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.