Turul Croației a debutat astăzi, cu prima etapă programată pe o distanță de 227.5 kilometri, între localitățile Osijek și Koprivnica. Încă după startul real al cursei, s-a format o mică evadare, din patru cicliști, printre care și compatriotul nostru, Emil Dima, componentul formației MsTina-Focus.

Mai mult, Emil Dima a câștigat și unica cățărare repertoriată a zilei și va purta tricoul distinctiv dedicat cățărătorilor. Avantajul celor patru evadați a atins un maxim istoric de cinci minute și douăzeci de secunde, însă, încetul cu încetul, echipele sprinterilor au recuperat ecartul.

Sprintul masiv părea să fie inclus în meniul principal. Zis și făcut. Cel care avea să se impună astăzi a fost Niccolo Bonifazio, sprinterul echipei Bahrain-Merida. Imediat, în spatele său, Andrea Guardini l-a secondat, în timp ce, Eduard Grosu a completat atât podiumul, cât și ziua istorică a ciclismului românesc.

Riccardo Minali și Giacomo Nizzolo au completat topul primilor cinci clasați astăzi. În top zece, i-am mai regăsit, în ordine pe Marko Kump, John Murphy, Ziga Jerman, Federico Zurlo și Jimmy Duquennoy. Având în vedere faptul că aceasta a fost prima etapă, clasamentul general coincide în linii mari cu clasamentul etapei. Prin urmare, Niccolo Bonifazio conduce, în timp ce, Eduard Grosu ocupă locul al patrulea.

Ceilalți români prezenți în Turul Croației au avut și ei clasări decente astăzi. Vlad Dobre a încheiat etapa pe locul 80, Raul Sînza pe locul 100 și Emil Dima pe locul 128. Primii doi au încheiat etapa în același timp cu învingătorul zilei, în timp ce, Dima a sosit la 4:26 în urma lui Bonifazio.

Etapa a doua din Turul Croației va avea loc mâine între localitățile Karlovac și Zadar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.