Bogdan Duca 4 Islands

Secvențele de la televizor sau de pe internet unde imediat după cursă cicliștii încep procesul de refacere, masaj, mâncare, somn și restul, sunt de domeniul SF-ului aici. În afară de câteva echipe UCI, așa cum suntem și noi, mulți dintre concurenși trebuie să pregatească bicicleta, să își pregătească mâncarea și să își spele hainele pentru a doua zi. Bineînțeles că sunt pachete de înscriere care îți iau toată nebunia asta de pe cap, iar tu trebuie doar să te asiguri că nu te doare capul a doua zi după berile băute pe parcursul zilei, dar prețurile sunt puțin cam mari după părerea mea. Așa că dacă ești puțin atent și te concentrezi pe ce ai de făcut, te poți descurca. Și mai avantajos poate fi să ai o a treia persoană care să te ajute cu mare parte din aceste lucruri. După fiecare etapă, bicicletele trebuie duse în zona de sosire pentru a fi transportate la startul următoarei etape. Le poți transporta și tu dimineața, dar având în vedere că am plecat la 6:20, am economisit puțin timp.

Dimineața celei de a doua etape a început la ora 6 cu un sunet puternic de ploaie, se anunța o zi pe cinste având în vedere combinația pietre ude, rădăcini, noroi.

Transferul de pe o insulă pe alta cu feribotul durează ceva având în vedere că în jur de 300 de cicliști trebuie să ajungă la start. Ajungem la start în jur de ora 9, iar ploaia nu dă semne să se oprească. După ce luăm bicicletele, era normal să facem o încălzire, dar nu și astăzi; plouă torențial, iar asta cred că ar fi fost mai mult o răcire decât o încălzire.

Viteza la start e mare, iar pe prima urcare reușim să mergem cu primii. Drumul se îngustează și se formează un mic dop. Încep și porțiunile cu pietre, doar că astăzi sunt ude și pline de noroi, iar hardtail-ul nu s-a transformat în full peste noapte, din păcate. Pe aici când vezi un hardtail e ca și cum ai vedea un Logan în Monaco.

Din nou, peste tot vezi echipe cu pană. Încercăm să ținem pasul cu o echipă din Slovacia, dar eu nu reușesc să țin roata, mai ales pe urcările abrupte, așa că rămânem din nou singuri. Pe coborâri e un adevărat patinoar, frânele sunt cam degeaba, dar totul merge strună, iar în scurt timp chiar începe să îmi placă, mai mult ca sigur se vedea și după zâmbetul tâmp ce cred ca îl aveam.

Pe o potecă ce mergea paralel cu marea mă uit la kilometraj: 23 de kilometri deja au trecut într-o oră. Astăzi zburăm! Ca un făcut, după câteva secunde, Marton spune că mergem mult mai repede decât în prima etapă, iar eu încep să râd și nu apuc să îi spun decât “I know”. Pe drumurile forestiere încerc să merg și eu cât mai mult în față și începem să ajungem deja echipe din urmă. Pe o coborâre plină de pietre depășim o echipă cu biciclete full, dacă asta nu îți dă un impuls atunci nu știu ce. Așa mare a fost impulsul încât după un minut era să mă arunc în cap, dar am scăpat ușor, reușind să îi fac loc lui Marton să treacă, care ulterior a văzut niște euro în tufișuri pentru că a sărit direct în ei.

Ultimii 15 kilometri sunt foarte valonați și reușim să ajungem încă două echipe, dar pe coborâre ne cam încurcă, fiind destul de greu să îi depășim pe poteca îngustă. Ajungem la finish pe un neașteptat loc 8, la doar 10 minute de echipa câștigătoare. Startul fiind diferit de finish, avem de mers ceva timp. Ce poate fi mai frumos decât să mergi prin ploaie ud până la piele și plin de noroi în timp ce încerci să nu îți muști limba din cauza tremuratului.

După cursă începe din nou circul cu spălatul echipamentului, pregătitul bicicletelor și restul. Plăcuțele sunt… sau mai bine spus nu sunt, după lupta cu noroiul de astăzi. Asta înseamnă mai mult timp pierdut. În final au rămas doar 6 ore de somn pentru că la ora 5 cel târziu trebuie să ne trezim. Pentru a ajunge la etapa a treia, trebuie să schimbăm două feriboturi, plus că etapa de mâine nu se anunță a fi deloc una ușoară.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.