Alejandro Valverde

 

La o vârstă la care alți cicliști își consumă deja banii din pensie, Alejandro Valverde continuă să uluiască lumea sportului cu două pedale. Legendarul rutier al formației Movistar este din nou rockstar în această primăvară, el având până la momentul actual cele mai multe victorii, nouă la număr.

Fără îndoială, e de prisos să mai vorbim despre palmaresul său impozant. Șase medalii la campionatele mondiale de șosea, numeroase podiumuri în toate cele trei mari tururi, cât și victoriile cu duiumul în clasicele din Ardeni, dar și în alte curse clasice, dar și pe etape.

Cam acesta este palmaresul succint al celui neînvins. El Imbatido, așa cum este supranumit de fanii săi die hard, este un all time clasic și fără doar și poate, ciclismul va fi cu mult mai sărac fără el, așa cum a fost și între 2010 și 2012, atunci când, suspendat fiind, a privit din umbră ascensiunea echipei Sky, dar și marile victorii ale compatriotului său, Alberto Contador.

Până la urmă, Canibalul generației noastre încă nu a demonstrat totul. Este greu de crezut că va mai câștiga vreodată vreun mare tur, dar, aura sa magnetică, dublată de o carismă și o personalitate plăcută aproape în unanimitate, este suficientă pentru a asigura locul în Pantheonul ciclismului lui Alejandro Valverde.

Să mai speri la 38 de ani la o victorie la campionatul mondial e o dovadă de curaj suprem. Punând în balanță și accidentarea îngrozitoare suferită anul trecut în contratimpul inaugural din Turul Franței, determinarea lui Valverde frizează sfera nebuniei.

Pe lângă toate acestea, Alejandro Valverde a anunțat faptul că e foarte aproape de a-și prelungi contractul cu Movistar cu încă un an, până după Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020. O dovadă de curaj în plus sau o încăpățânare personală?

Indiferent de opțiunile de viitor ale lui Alejandro Valverde, murcianul va rămâne o legendă a ciclismului. Cu tot trecutul tumultuos și prezentul mereu chestionat de retractori, mitul valverdian continuă să se construiască într-un perpetuu prezent. Dar oare care va fi viitorul acestui mit? Rămâne de văzut.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.