Într-un anunț făcut pe rețelele de socializare, Team Sky și-a dezvăluit echipa cu care va concura în cea de-a 101-a ediție a Turului Italiei. Chris Froome va fi liderul echipei. Alături de câștigătorul en titre din Turul Franței și Turul Spaniei, Team Sky îi va mai alinia la start și pe Wout Poels, Vasil Kiryienka, David de la Cruz, Salvatore Puccio, Sergio Henao și Kenny Elissonde.

Team Sky nu a reușit niciodată să câștige niciodată Turul Italiei. Echipa britanică a avut șansa în 2010 și 2013 să-și treacă în conturile sale victoria, însă, Bradley Wiggins, liderul echipei din acea vreme a abandonat în ambele ocazii.

Cea mai bună clasare a echipei Sky în Turul Italiei a venit în 2013, atunci când, Rigoberto Uran s-a clasat pe locul secund. Anul acesta, team-ul britanic țintește victoria în clasamentul general alături de Chris Froome.

„Mi-a plăcut întotdeauna să concurez în Italia. De altfel, participările din Turul Alpilor și din Tirreno-Adriatico au fost excelente pentru pregătirea acestui tur. Giro are ceva aparte, e o competiție plină e istorie și abia aștept să revin după o absență de aproape un deceniu.”a comentat Froome.

„Am abordat debutul sezonului puțin diferit, mai ales că știam că trebuie să ajung la forma maximă mai repede decât de obicei. Obiectivul de a câștiga al treilea mare tur consecutiv mi-a dat o motivație aparte.” a continuat Froome.

„Bineînțeles că este riscant să optezi pentru Giro înainte de Turul Franței, dar sunt sigur că aș fi regretat pentru tot restul vieții mele dacă nu aș fi încercat măcar o dată să particip în ambele mari tururi în același an. De asemenea, sper să rezolvăm problema ivită în Turul Spaniei cât mai repede. Lucrez alături de echipa mea, Team Sky, la acest lucru. Momentan, mă voi concentra exclusiv pe cursă. Îmi doresc nespus să câștig tricoul roz, însă știu că va fi o cursă foarte grea.” a încheiat britanicul.

Dacă Chris Froome va câștiga Turul Italiei, el va deveni cel de-al șaptelea ciclist din istorie care va reuși să triumfe în toate cele trei mari tururi cel puțin o dată. Ceilalți șase cicliști din acest club select sunt, în ordine cronologică, Jacques Anquetil, Felice Gimondi, Eddy Merckx, Bernard Hinault, Alberto Contador și Vincenzo Nibali.

Cea de-a 101-a ediției a Turului Italiei va debuta pe 4 mai, cu prilejul contratimpului individual, programat să se desfășoare în jurul orașului israelian, Ierusalim.

Foto – Team Sky

1 COMENTARIU

  1. Ar fi de asemenea singurul mare ciclist care ar castiga toate cele trei mari tururi in interiorul a 12 luni consecutive.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.