Ultima etapă din Turul Croației a programat o rută destinată sprinterilor. Cu un profil aproape plat ca în palmă, cicliștii rămași în competiția croată mai aveau de parcurs 151.5 kilometri, între Samobor și capitala Croației, Zagreb.

În linii mari, clasamentul general nu prea mai avea cum să sufere modificări notabile. Kanstantsin Siutsou avea tricoul destinat celui mai bine clasat rutier, în timp ce, Emil Dima avea deja adjudecată clasarea în top zece în clasamentul cățărătorilor.

În cele din urmă, etapa a fost o afacere între doi rutieri de la Bardiani CSF. Învingător din duelul fratricid a ieșit Paolo Simion, în timp ce, Mirco Maestri, l-a secondat.

Podiumul a fost completat de Eduard Grosu. Sprinterul român de la Nippo-Vini Fantini a fost the best of the rest și la capătul a șase zile, el a plecat și cu tricoul albastru, dedicat celui mai bun sprinter.

Topul primilor cinci clasați a fost completat de către Fabian Lienhard și Sondre Enger Holst. Alex Kirsch, Matej Mohoric, Juan Jose Lobato, Vincenzo Albanese și Enrico Barbin au fost ceilalți rutieri clasați în top zece.

Ceilalți cicliști român au avut clasări în prima sută. Vlad Dobre a încheiat ultima etapă pe locul 68, Raul Sînza pe 81, în timp ce, Emil Dima a încheiat pe 94.

În clasamentul general, Kanstantsin Siutsou s-a impus pentru doar unsprezece secunde în fața lui Peter Wiening, cu Yevgeniy Gidich completând podiumul ierarhiei finale, la 1:01 în urma bielorusului de la Bahrain-Merida.

Eduard Grosu a fost marele laureat în clasamentul sprinterilor, acolo unde, rutierul formației Nippo-Vini Fantini, s-a impus cu un avans considerabil în fața lui Alessandro Tonelli. Emil Dima s-a clasat pe locul al zecelea în clasamentul cățărătorilor.

În clasamentul general al Turului Croației, cel mai bine clasat ciclist român a fost Raul Sînza. Rutierul bihorean a încheiat competiția croată pe locul 62, la 49:34 în urma învingătorului. Vlad Dobre și Emil Dima au fost ceilalți români clasați în top 100, grație clasărilor pe locurile 76, respectiv 98. Eduard Grosu a încheiat pe locul 107.

 

Foto – Nippo-Vini Fantini

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.