După un proces care durează de mai bine de 4 ani, fosta conducere a Federației de Ciclism a fost condamnată pentru delapidare.

Această poveste, care părea fără de sfârșit, iată că a ajuns la final.

Ciclism.ro a scris despre aceste lucruri încă din 2010-2011, perioadă în care Vasile Selejan și Bogdan Floareș făceau abuzuri și erau implicați în cheltuirea fără justificare a bugetului FRC (vă reamintim că cei doi au lăsat o gaură de peste 100.000 de euro după ce au pierdut alegerile din 2013).

Găsiți mai jos informația  preluată de pe website-ul Ministerului Justiției:

Tip solutie: Condamnare fără acord de recunoaştere

Solutia pe scurt: I. În baza art. 386 alin. 1 C.proc.pen admite cererea de schimbare a încadrării juridice formulată de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 București și de către inculpat și dispune schimbarea încadrării juridice a faptelor pentru care inculpatul Floareș Bogdan Ionuț a fost trimis în judecată din infracțiunile de delapidare, prev. de art. 295 alin.(1) C.p. cu aplic. art. 35 alin.(1) C.p. şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, prev. de art. 322 alin.(1) C.p., cu aplic. art. 35 alin.(1) C.p., ambele cu aplic. art. 38 alin.(1) C.p. şi art. 5 alin.(1) C.p.; în art. 215 indice 1 alin. 1 rap. la art. 41 alin. 1 și alin. 2 V.C.pen., art. 290 rap. la art. 41 alin. 1 și alin. 2 V. C.pen. toate cu aplicarea art. 5 C.pen. și art. 33 lit. a V.C.pen. 1. În temeiul art. 215 indice 1 alin. 1 rap. la art. 41 alin. 1 și alin. 2 V.C.pen cu aplicarea art. 5 C.pen. ?i art. 396 alin. 10 C.proc.pen., condamnă pe inculpatul a inculpatului FLOAREŞ BOGDAN IONUŢ, … la pedeapsa de 1 ani şi 6 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de delapidare în formă continuată. În baza art. 71 alin. 2 C.p. aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art. 64 alin. 1 lit. a) teza a II –a , b) C. pen. respectiv, exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii elective publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, urmând să fie executată dacă pedeapsa închisorii va deveni executabilă.

2. În temeiul art. 290 rap. la art. 41 alin. 1 și alin. 2 V. C.pen. cu aplicarea art. 5 C.pen. și art. 396 alin. 10 C.proc.pen., condamnă pe inculpatul FLOAREŞ BOGDAN IONUŢ, la pedeapsa de 10 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată. În baza art. 71 alin. 2 C.p. aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art. 64 alin. 1 lit. a) teza a II –a , b) C. pen. respectiv, exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii elective publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, urmând să fie executată dacă pedeapsa închisorii va deveni executabilă. În baza art. 33 lit. A V.c.pen. rap. la art. 34 alin. 1 lit. B V.C.pen., aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea dintre pedepsele aplicate acestuia pentru ca în final inculpatul să execute o pedeapsă rezultantă de 1 an şi 6 luni închisoare. În baza art. 71 alin. 2 C.p. aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art. 64 alin. 1 lit. a) teza a II –a , b) C. pen. respectiv, exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii elective publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, urmând să fie executată dacă pedeapsa închisorii va deveni executabilă. În temeiul art. 81 din Codul penal de la 1968 suspendă condiţionat executarea pedepsei pe un termen de încercare de 3 ani şi 6 luni, stabilit conform art. 82 din Codul penal de la 1968. Atrage atenţia inculpatului asupra disp. art. 83 din Codul penal de la 1968 cu privire la cazurile de revocare a suspendării condiționate în caz de săvârșire a unei noi infracțiuni în timpul termenului de încercare. Face aplic. art. 71 al. 5 din Codul penal de la 1968, în sensul că pe durata suspendării condiționate a executării pedepsei închisorii se suspendă și executarea pedepselor accesorii. În baza art. 88 V. C.pen. constată că inculpatul Floareș Bogdan Ionuț a fost reținut în prezenta cauză la 06.08.2014. II.

În baza art. 386 alin. 1 C.proc.pen admite cererea de schimbare a încadrării juridice formulată de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 București și a inculpatului și dispune schimbarea încadrării juridice a faptelor pentru care inculpatul Selejan Vasile a fost trimis în judecată din infracțiunile de delapidare, prev. de art. 295 alin.(1) C.p. cu aplic. art. 35 alin.(1) C.p. şi instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, prev. de art. 47 rap. la art. 322 alin.(1) C.p., cu aplic. art. 35 alin.(1) C.p., ambele cu aplic. art. 38 alin.(1) C.p. şi art. 5 alin.(1) C.p.; în art. 215 indice 1 alin. 1 rap. la art. 41 alin. 1 și alin. 2 V.C.pen., art. 25 rap. la art. 290 rap. la art. 41 alin. 1 și alin. 2 V. C.pen. toate cu aplicarea art. 5 C.pen. și art. 33 lit. a V.C.pen. 1. În temeiul art. 215 indice 1 alin. 1 rap. la art. 74 alin. 1 lit. b V. C.pen. și art. art. 41 alin. 1 și alin. 2 V.C.pen cu aplicarea art. 5 C.pen. și art. 396 alin. 10 C.proc.pen., condamnă pe inculpatul a inculpatului SELEJAN VASILE, … la pedeapsa de 1 an închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de delapidare în formă continuată. În baza art. 71 alin. 2 C.p. aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art. 64 alin. 1 lit. a) teza a II –a , b) C. pen. respectiv, exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii elective publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, urmând să fie executată dacă pedeapsa închisorii va deveni executabilă. 2. În temeiul art. 25 rap. la art. 290 rap. la art. 41 alin. 1 și alin. 2 V. C.pen. cu aplicarea art. 5 C.pen. și art. 396 alin. 10 C.proc.pen., condamnă pe inculpatul SELEJAN VASILE, la pedeapsa de 10 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată. În baza art. 71 alin. 2 C.p. aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art. 64 alin. 1 lit. a) teza a II –a , b) C. pen. respectiv, exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii elective publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, urmând să fie executată dacă pedeapsa închisorii va deveni executabilă. În baza art. 33 lit. A V.c.pen. rap. la art. 34 alin. 1 lit. B V.C.pen., aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea dintre pedepsele aplicate acestuia pentru ca în final inculpatul să execute o pedeapsă rezultantă de 1 an închisoare. În baza art. 71 alin. 2 C.p. aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art. 64 alin. 1 lit. a) teza a II –a , b) C. pen. respectiv, exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii elective publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, urmând să fie executată dacă pedeapsa închisorii va deveni executabilă.

Mai multe informații aici:

http://portal.just.ro/300/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=30000000000389345&id_inst=300

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.