Ediția din 2018 a Săgeții Valone a început de dimineață, cu startul festiv de la Seraing. Cicliștii prezenți la startul prestigioasei curse clasice belgiene au avut de parcurs un traseu de 198.5 kilometri, până la infamul finish în cățărare de pe Mur de Huy.

Încă din primele momente ale cursei, s-a format o evadare. Încet, dar sigur, cicliștii care s-au încumetat să plece la atac în prima fază a cursei au mărit cadența și avansul maxim a sărit de peste trei minute la un moment dat. Cu toate acestea, trena dusă de Movistar și Quick-Step Floors a nimicit avantajul.

Vincenzo Nibali a ținut morțiș să-și facă simțită prezența și în această cursă. Cu toate că legendarul ciclist italian nu țintea victoria, el a lansat un atac cu aproximativ 50 de kilometri. Efortului său i s-au mai alăturat și alți cicliști, iar la ultima ascensiune a zilei, Mur de Huy, victoria părea să-i aparțină.

Cu toate acesta, rechinul din Messina nu a rezistat presiunii și a cedat. În cele din urmă, Jelle Vanendert și Julian Alaphilippe au lansat mutările decisive. În final, Alaphilippe a triumfat, lăsându-și rivalii spectatori la primul său succesul din carieră în Săgeata Valonă.

Marele favorit al cursei de astăzi, Alejandro Valverde, a încheiat pe locul secund. Podiumul Săgeții Valone a fost completat de către Jelle Vanendert. Topul primilor cinci clasați a fost completat de Roman Kreuziger și Michael Matthews. În topul primilor zece clasați în prestigioasa cursă clasică belgiană, i-am mai regăsit și pe Bauke Mollema, Tim Wellens, Maximilian Schachmann, Romain Bardet și Patrick Konrad.

Următoarea întâlnire cu clasicele din Ardeni va avea loc duminică, cu prilejul monumentului Liege-Bastogne-Liege.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.