Eduard Grosu tour of croatia 2018 stage 2

După ziua magistrală făcută ieri de Emil Dima și Eduard Grosu în Turul Croației, cicliștii români aveau din nou ocazia de a impresiona publicul consumator de ciclism. Competiția croată a continuat astăzi cu cea de-a doua etapă, programată să se desfășoare între localitățile Karlovac și Zadar, pe o distanță de 234.5 kilometri.

Dacă ieri a făcut parte din micul grupuleț evadator, Emil Dima nu a mai forțat astăzi nota și a rulat alături de pluton. Conform previziunilor, etapa avea un profil avantajos pentru sprinteri. De altfel, mai toată lumea se pregătea pentru un sprint masiv.

Între timp, doi cicliști s-au încumetat să fugă într-o evadare. Din păcate pentru ei, plutonul dornic să tragă pentru sprinterii i-a prins cu doar câțiva kilometri înainte de final, iar de acum încolo, sprintul masiv era în meniul principal al celei de-a doua zile de concurs din Croația.

Înainte de a se ajunge la sprint, au existat și câteva mici incidente. Cel mai notoriu dintre acestea, a fost cel al învingătorului de ieri, Niccolo Bonifazio. Liderul clasamentului general a căzut ca urmare a unui contact cu aproximativ trei kilometri înainte de final și a ieșit astfel din orice calcul pentru o nouă victorie de etapă.

Astfel, văzându-se în ipostaza de a rula de unul singur și fără nevoia de a fi lansator pentru Bonifazio, Matej Mohoric a atacat și se părea că va duce la bun sfârșit ofensiva sa. În cele din urmă, el a fost prins de un pluton răsfirat, care, rula într-un ritm haotic.

La intrarea în ultimul kilometru, Eduard Grosu nu a mai așteptat indecizia celorlalți și a lansat un atac devastator. Alături de încă câțiva cicliști, Edi a lansat un sprint care nu a dat șanse rivalilor săi. Astfel, sprinterul român de la Nippo-Vini Fantini a obținut o victorie senzațională în fața lui Giacomo Nizzolo și Riccardo Minali.

Topul primilor cinci clasați astăzi a fost completat de către Yevgeniy Gidich și de Juan Jose Lobato. În primii zece sosiți, i-am mai regăsit, în ordine pe Josip Rumac, Matej Mohoric, Andrea Guardini, Marko Kump și Sondre Holst Enger.

Grație victoriei de astăzi, Eduard Grosu urcă și în fruntea clasamentului general. Compatriotul nostru are un avans de opt secunde în fața lui Giacomo Nizzolo, în timp ce Riccardo Minali ocupă locul al treilea, la un ecart de zece secunde față de Grosu.

Turul Croației va continua mâine cu etapa a treia, programată să se desfășoare între localitățile Trogir și PP Biokovo (Sv. Jure), pe o distanță de 134 de kilometri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.