După multele surprize de ieri, Turul Italiei urma, în teorie, să aibă azi o zi liniștită. A doua etapă a început la Haifa și finalul zilei era programat să aibă loc la Tel Aviv, după 167 de kilometri. Profilul etapei avea specificități favorabile sprinterilor, cu un final plat ca-n palmă.

Prima parte a zilei a fost una fără prea multe evenimente notabile. O evadare s-a format, însă, până la finalul zilei, echipele sprinterilor au dejucat efortul celor plecați de dimineață la atac. Prin urmare, sprintul masiv era, conform așteptărilor, în meniul principal al zilei.

Venit foarte din spate, Jakub Mareczko părea desprins în învingător. Din păcate pentru el, Elia Viviani a venit cu o viteză în plus din urmă și i-a furat momentul de glorie în ultimul moment. Astfel, Viviani a fost marele învingător la Tel Aviv, în timp ce, Mareczko a fost nevoit să se mulțumească doar cu locul secund.

Podiumul zilei a fost completat de către Sam Bennett, în timp ce, topul primilor cinci clasați a fost completat de Niccolo Bonifazio și Sacha Modolo. Printre primii zece clasați, i-am mai regăsit, în ordine, pe Clement Venturini, Ryan Gibbons, Manuel Belletti, Baptiste Planckaert și Jean-Pierre Drucker.

Datorită efortului asiduu dus de BMC Racing la sprintul intermediar, Rohan Dennis a preluat tricoul roz de la Tom Dumoulin. Australian de la BMC Racing are un avans de o secundă în fața lui Tom Dumoulin și de trei secunde în fața lui Victor Campenaerts.

Topul primilor cinci clasați din Giro este completat de Jose Goncalves (+13″) și de Alex Dowsett (+17″). Între primii zece, îi mai regăsim, în ordine, pe Pello Bilbao (+19″), Simon Yates (+21″), Maximilian Schachmann (+22″), Tony Martin (+28″) și Domenico Pozzovivo (+28″).

Având în vedere că aceasta a fost prima etapă cu final la sprint, tricoul ciclamino dedicat celui mai bun sprinter este deținut de Elia Viviani. Podiumul acestei ierarhii este completat de Jakub Mareczko și de Sam Bennett. Maximilian Schachmann rămâne în continuare deținătorul tricoului alb destinat celui mai bun tânăr din Giro.

Turul Italiei va continua mâine cu ultimul pelegrinaj în Țara Sfântă. Etapa a treia din Giro 101 va avea loc între localitățile Be’er Sheeva și Eilat, pe o distanță de 229 de kilometri.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.