Cea de-a treia a celei de-a 101-a ediții din Giro a consemnat și ultima zi petrecută de pluton în Țara Sfântă. Startul festiv s-a dat de dimineață la Be’er Sheva, iar finalul urma să aibă loc la Eilat, după un traseu de 229 de kilometri.

Prima parte a zilei a consemnat și o evadare. Punctul major de interes a fost bătălia purtată pe scurta cățărare de categoria a patra. Mattia Fraporti și-a adjudecat cele trei puncte, însă, nici Enrico Barbin nu a stat cu mâinile în sân și a adunat și el două puncte. Astfel, rutierul italian, component al formației Bardiani-CSF, va rămâne până marți în poziția fruntașă în clasamentul cățărătorilor.

Încet, dar sigur, profilul etapei și-a pus amprenta asupra evadării. Echipele sprinterilor au mărit strocul și au topit ecartul dintre ei și cei plecați la atac. Ultimul ciclist prins de pluton a fost chiar Enrico Barbin. Astfel, în cele din urmă, conform așteptărilor, sprintul masiv era în meniul principal al zilei la Eilat.

Sam Bennett a declanșat sprintul final pe ultimele sute de metri. Irlandezul era să producă un moment a la Sagan, atunci când, a mers în zig zag. În rolul lui Cavendish era să-l avem pe Elia Viviani, însă, din fericire pentru el, italianul a dat o replică pe măsură și și-a adjudecat cea de-a doua victorie consecutivă la sprint în Turul Italiei.

În spatele său, Sacha Modolo a sosit pe locul secund, în timp ce, Sam Bennett a fost nevoit să se mulțumească doar cu locul al treilea. Jakub Mareczko și Danny van Poppel au completat top cinciul zilei, în timp ce, printre primii zece clasați, i-am mai regăsit și pe Jens Debusschere, Manuel Belletti, Baptiste Planckaert, Mads Pedersen și Jose Goncalves.

Clasamentul general a suferit modificări minore. Rohan Dennis a rămas în posesia tricoului roz. Tom Dumoulin rămâne pe locul secund, la doar o secundă în urma australianului de la BMC Racing, în timp ce, Victor Campenaerts a ieșit din top zece în urma etapei de astăzi.

Astfel, Jose Goncalves urcă pe podium, în timp ce, Alex Dowsett și Pello Bilbao completează top cinciul. În clasamentul sprinterilor, Elia Viviani își consolidează poziția fruntașă, în timp ce, Maximilian Schachmann și Enrico Barbin rămâne lideri în clasamentele tinerilor și în cel al cățărătorilor.

Turul Italiei va lua o pauză mâine. Echipele prezente la startul din Giro 101 vor face transbordarea către Sicilia, acolo unde, competiția se va relua marți, cu etapa a patra, programată să se desfășoare între localitățile Catania și Caltagirone, pe o distanță de 198 de kilometri.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.